ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MEZUNİYETİ

Üniversitemiz Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni 20 Mayıs 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Konservatuar Salonunda gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Semiha Kartal, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan törende Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı sanatçıları oda müziği konseri gerçekleştirdiler. Konserin ardından öğrenciler adına okul birincisi konuşmasını gerçekleştirdi.

Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Semiha Kartal konuşmasında “Sevgili veliler büyük özveri ve emeklerle yetiştirmiş olduğunuz evlatlarınızın, ülkesine ve milletine hizmet edecek olgunluğa ulaşmış olması hepimiz için onur kaynağıdır. Eminim ki bundan sonraki yaşantılarında yaptıklarını gururla izleyeceksiniz. Bunun için huzurunuzda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun tüm misafirlere, öğrencilere ve ailelerine selamlarına ileterek başladığı konuşmasında “Hz. Mevlana derki ‘Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.’, Konfüçyus’un ‘1 yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, 10 sonrasını düşünüyorsan ağaç ek, 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir.’ bizlerde üniversitemiz olarak 1982 yılından beri bu anlayışla eğitim hayatımızı sürdürüyoruz. 47 bin aşkın öğrencimiz, 10 fakültemiz, 10 meslek yüksekokulumuz, 7 yüksekokulumuz, 5 araştırma enstitümüz, ile akademik hayatını sürdürmektedir. 10 yüksekokuldan biri olan Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, 2013 yılından bu yana genç bir fidan olarak aramızda yer almaktadır.” diyerek bütün mezun olan öğrencileri kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin Yüksekokul birincisine, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Semiha Kartal ikincisine, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tülay Canıtez üçüncüsüne belgelerini taktim etti. Törenin ardından mezuniyet sergisi gezildi.
Bu içerik 22.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 997 kez okundu.