ŞAMPİYONLAR TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE BULUŞTU

Üniversitemiz ve Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli Üniversitelerinin oluşturduğu Trakya Üniversiteler Birliği tarafından 23 Kasım 2017 tarihinde açılışı gerçekleştirilen 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi programında 12:00- 13:00 saatleri arasında “Şampiyonlar Buluşuyor” adlı söyleşi gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Üniversitemiz Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Tuna’nın yaptığı söyleşiye Dünya Güreş Şampiyonası Kadınlar 75 kiloda şampiyonluk yaşayan Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencimiz Milli sporcu Yasemin Adar, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı, Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencimiz İsmail Balaban, kardeşi başpehlivan Turan Balaban, güreş severler, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Ülkemizin kadınlardaki ilk dünya şampiyonu güreşçisi olarak tarihe geçen, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencimiz Yasemin Adar “Bu organizasyonda bizleri bir araya getiren Üniversitemize teşekkürlerimi sunarım. Dünya şampiyonu bir sporcu olarak burada bulunmak gurur verici. Uluslararası arenada Ülkemizi temsil etmek, bayrağımızı dalgalandırmak ve Milli Marşımızı okutmak tarifi imkansız bir duygu. Kendimi diğer sporculardan farklı olarak daha azimli ve kararlı görüyorum. Bu da yaptığım işin her zaman daha iyisini başarma adına bana güç veriyor. Güreş, kadın için hiç de kolay olmayan bir spor olsa da her zaman imkansızlıkların üstesinden gelebileceğimize inanan biri olarak başarılarıma yenilerini eklemek, Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi sürdürmek istiyorum.  Kadınlar, güreşlerde daha fazla yer almalı.” şeklinde konuştu.

Olimpiyat şampiyonu eski milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu’na Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan “Sarı Fırtına” lakaplı 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban katılımcılara kardeşi Başpehlivan Turan Balaban ile birlikte geçirdikleri zorlu çocukluk yıllarından, o yıllarda kurdukları hayallerden ve güreşe başlamaları sürecinden bahsetti. Kardeşiyle küçük yaşlarda şarkıcı olma hayali kurduklarını ifade eden İsmail Balaban, 2008’de bir televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasında seslendirdikleri “Koca Yusuf” adlı şarkıyı salonda yer alan dinleyicilere söylediler. İsmail Balaban, “Çocukluğumuzda çok zor süreçlerden geçtik. Maddi ve manevi zorluklar içerisinde geçen bir yaşamımız oldu. Güreş, köyden ve imkansızlıklardan kurtulmamız için bir çıkış noktasıydı. Daha sonra başarılar elde etmeye başladık. Bu doğrultuda 2008 yılında Antalya Konyaaltı Belediyesi bünyesine girdik. Bu esnada güreşte başarılarımız artarak devam etti. Artan başarılarımız ile birlikte kendimize yeni imkanlar oluşturduk. Güreşe başlarken hedeflerimiz vardı. Hedefimiz ikiz başpehlivan olup tarihe geçmekti. Tarihte baba-oğul, ağabey-kardeş başpehlivanlar var, ancak ikiz başpehlivan yoktu. Biz de bu ilki gerçekleştirmek istiyorduk. Bu hedefler doğrultusunda düzenli ve kararlı bir şekilde çalıştık. 656. Tarihi Kırkpınar’da bu hayalimizi gerçekleştirdik. İkiz başpehlivanlar olarak tarihe geçtik. Yeni hedefimiz Kırkpınar’da kardeşim ile birlikte final yapmak. Bu doğrultuda azimli ve kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Söyleşinin tamamlanmasının ardından kongrede oturumlara geçildi.
 
 
Bu içerik 24.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1521 kez okundu.