“SAĞLIKLI BİR NESİL SAĞLIKLI BİR GELECEK” SÖYLEŞİSİ

Üniversitemiz  Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yeşilay Topluluğu tarafından organize edilen “Sağlıklı Bir Nesil  Sağlıklı Bir Gelecek”  adlı söyleşi 16 Şubat 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Yeşilay tanıtım videosuyla devam etti. Trakya Üniversitesi  Yeşilay Topluluğu  Başkanı  Volkan Palitçi’nin konuşmasının ardından topluluk üyeleri şiir dinletisi düzenlendi.

Sigaranın zararlarından ve yol açtığı hastalıklardan bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu toplumun tüm kesimlerinin sigaradan uzak durması gerektiğini belirtti. Rektörümüz sigaranın önlenebilir ölüm sebeplerinin başında geldiğini ve sigara kullanan insanın hayatında özgürlüğün yerini esaretin aldığını da sözlerine ekledi. Sigaranın diğer bağımlılıklara da eğilimi arttırdığını bu bağımlılıkların sadece akciğere değil beyin ve kalbe de zarar verdiğini belirtti. Rektörümüz konuşmasına “Genç nesle ihtiyacımız var. Donanımlı ve sağlıklı olun.” sözleriyle son verdi.

Bu içerik 17 Şubat 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 789 kez okundu.

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..