“SAĞLIKLI BİR NESİL SAĞLIKLI BİR GELECEK” SÖYLEŞİSİ

Üniversitemiz  Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yeşilay Topluluğu tarafından organize edilen “Sağlıklı Bir Nesil  Sağlıklı Bir Gelecek”  adlı söyleşi 16 Şubat 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Yeşilay tanıtım videosuyla devam etti. Trakya Üniversitesi  Yeşilay Topluluğu  Başkanı  Volkan Palitçi’nin konuşmasının ardından topluluk üyeleri şiir dinletisi düzenlendi.

Sigaranın zararlarından ve yol açtığı hastalıklardan bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu toplumun tüm kesimlerinin sigaradan uzak durması gerektiğini belirtti. Rektörümüz sigaranın önlenebilir ölüm sebeplerinin başında geldiğini ve sigara kullanan insanın hayatında özgürlüğün yerini esaretin aldığını da sözlerine ekledi. Sigaranın diğer bağımlılıklara da eğilimi arttırdığını bu bağımlılıkların sadece akciğere değil beyin ve kalbe de zarar verdiğini belirtti. Rektörümüz konuşmasına “Genç nesle ihtiyacımız var. Donanımlı ve sağlıklı olun.” sözleriyle son verdi.

Bu içerik 17 Şubat 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 445 kez okundu.

BİLİM FELSEFESİ KONFERANSI

Üniversitemiz tarafından düzenlenen Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur’un konuşmacı olarak katıldığı “Bilim Felsefesi” konferansı 20 Şubat 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa TÜSEB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Satman, TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Rektörümüz Pr. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. ..

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU’DAN SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ’NE ZİYARET

Açılış ve temaslarda bulunmak üzere Edirne'de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 19 Şubat 2017 tarihinde Valilik ziyareti sonrasında; Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun da içinde bulunduğu bir heyetle Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyaret esnasında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof..