SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 30 Nisan 2013 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Açılış Konuşmalarını, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Birincisi Begüm ONAT, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü’nden mezun Tuğba ÖZKAN, Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Jülide DUYMAZ ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK yaptı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Birincisi Begüm ONAT konuşmasında şunları söyledi: “Bugün mezun oluyoruz. Bir bitse de kurtulsak derdik. İşte bitiyor. Ama biten yalnızca okul değil, içimizden de bir şeyler bitiyor. Omuz omuza, tek yürek olduğumuz arkadaşlarımız, hocalarımız artık ayrılık vakti geldi. Bu süreç için çok güzeldi desem az, çok yorucuydu desem hafif, nasıl başlamıştık desem duygusal olacak. Mustafa Kemal’in yıllar önce gönderdiği gibi birer kıvılcım olarak gidiyoruz ama elbette birer alev olarak döneceğiz. Emeği geçen, elimizden tutan tüm hocalarımıza ve hakları ödenmeyecek ailelerimize çok teşekkür ediyorum.”

Azmi ve başarısı ile herkesi kendine hayran bırakan Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Bölümü’nden mezun Tuğba ÖZKAN ise “Üniversite hayatı zordur ancak benim için daha zor geçti. Bana verilen desteğin karşılığını verdiğimi düşünüyorum. İçinde bulunduğum bu zor şartlara rağmen göstermiş olduğum azmin ve kararlılığın herkese örnek olmasını dilerim. Emeği geçen ve yanımda olan tüm hocalarıma aileme ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Jülide DUYMAZ konuşmasında “ Sağlık Hizmetleri’nin farklı alanlarına beş bine yakın mezun yetiştirdik bu anlamda ülkede güçlü bir varlık olduk. Ülkemizin öncü okullarından biri olmaya da devam etmekteyiz. “Önemli olan meydan değil, verilen eğitimdir” anlayışını benimseyerek bugünlere gelen okulumuzun fiziki koşullarındaki eksikliklerin giderilmesi hususunda bizlere destek olan herkese teşekkürü borç biliriz.” bu sözlere değindi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK konuşmasında “Bugün burada bu dönemin ilk mezuniyet töreninde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz çok şanslı çünkü büyük bir sağlık olanağı sunan Trakya Üniversitesi’nden mezun oldular. Balkanların belki de en büyük sağlık kompleksinde, bütün olanakları bulunan hastanesinde çalıştılar. Temel Bilimler alanında çok güçlü olan hocalardan dersler aldılar. İş kaygısını en az yaşayacak olan mezunlar olmaktan dolayı çok şanslılar. Ayrıca Edirne’de okumuş olduklarından, bu tarih kokan şehirde sağlık eğitimi almış olduklarından dolayı da çok şanslılar.” dedikten sonra mezun olan öğrencilere, hastalarını anneleri, babaları, kardeşleri gibi görmelerini ve onlara daima şefkat ile yaklaşmaları gerektiğini vurguladı.

Öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve sağlık andının okunmasının ardından tören son buldu.

Bu içerik 30.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 5551 kez okundu.