SAĞLIK BİLİMLERİNDE PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Üniversitemiz ve Trakya Teknoloji Transfer Ofisi tarafından 11 Şubat 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonunda “Sağlık Bilimlerinde Proje Hazırlama Eğitimi” etkinliği açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Rektörümüz; “Öncelikle şehir dışından gelen bütün eğitmenlerimize ve katılımcılarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. Üniversitemiz 1982 yılında kuruldu ve o dönemden bu yana büyük gelişme göstererek 43 bin öğrenciye ulaştı. Üniversitemiz bölgede sağlık alanında en güçlü üniversitelerden biridir. Her geçen gün gelişen altyapı olanaklarımız ile birlikte insan kaynağına önem veriyoruz. Üniversite olarak aynı zamanda araştırma, yüksek lisans ve doktora eğitimi alanlarında oldukça güçlüyüz. Bilimsel yayınlar alanında ise Balkan Medical Journal Uluslararası anlamda Ülkemizden indekslenen tek dergi. TUTAGEM ise uluslararası akreditasyona sahip ve kendi kendine yeten bir altyapısı var. Proje ofisimiz ile ise hocalarımızın proje hazırlama süreçlerine yardım ediyoruz. Aynı zamanda Teknoloji Transfer Ofisimiz ellerindeki kaynakları çok iyi değerlendiriyor. Bu noktada gerek patent başvurusu gerek modül tamamlama konularında oldukça başarılı” dedi. Rektörümüz tüm katılımcılara başarılar diledi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. A. Çevik Tufan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Petek Korkusuz, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Necdet Demir, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Özhan Eyigör’ün eğitimci olarak katıldığı etkinlikte sağlık bilimleri alanında genç araştırmacılarının yetkinliklerinin arttırılması ve proje hazırlama konusunda deneyim kazanması sağlanacaktır.

Etkinlikte, TÜBİTAK-ARDEB AR-GE programları başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası destek programlarına yönelik proje hazırlama eğitimi ve becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Eğitim programı ile genç bilim insanlarının bilimsel ve akademik verimliliklerinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu etkinlik kapsamında, önce TÜBİTAK-ARDEB Programları tanıtılacak olup, ardından bilimsel araştırma projesi ön hazırlığı, yazımı, başvuru süreci, değerlendirme süreçleri ile kabul edilen projelerde önemli olduğu düşünülen proje yönetimi süreçleri ele alınacaktır. Etkinlik kapsamında teorik dersler, uygulamalı ve interaktif eğitimlerin yer alacağı üç günlük bir program, proje yürütme ve değerlendirme deneyimi olan akademisyenler tarafından yürütülecektir. Eğitim sürecinde proje yazım teknikleri ve başarı için öneriler ile yapılan yaygın hatalar hakkında bilgi, beceri ve tutum kazandırılması hedeflenmektedir. Etkinlik 11-13 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Bu içerik 11.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1113 kez okundu.