SAĞLIK BİLİMLERİNDE BİLİMSEL PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Değerli Araştırmacılar,

Trakya Teknopark A.Ş. altında yer alan Trakya Teknoloji Transfer Ofisi, kurulduğu 2013 yılından bu yana ortağı konumunda bulunan Trakya Üniversitesi ve bölgedeki diğer üniversitelerdeki öğrenci ve öğretim elemanları ile kamu ve özel sektörde hizmet veren ilgili çalışanlarına çeşitli mesleki ve akademik eğitim programları düzenlemeyi amaç edinmiştir.

Bu bağlamda, “ Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi ” başlıklı etkinliğin amacı sağlık bilimleri alanında genç araştırmacılarının yetkinliklerinin arttırılmasını sağlamak ve proje hazırlama konusunda eğitim vermektir.

TÜBİTAK-ARDEB AR-GE programları başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası destek programlarına yönelik proje hazırlama eğitimi ve becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bu eğitim programı ile genç bilim insanlarının bilimsel ve akademik verimliliklerinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu etkinlik kapsamında, önce TÜBİTAK-ARDEB Programları tanıtılacak olup, ardından bilimsel araştırma projesi ön hazırlığı, yazımı, başvuru süreci, değerlendirme süreçleri ile kabul edilen projelerde önemli olduğu düşünülen proje yönetimi süreçleri ele alınacaktır. Etkinlik kapsamında teorik dersler, uygulamalı ve interaktif eğitimlerin yer alacağı üç günlük bir program, proje yürütme ve değerlendirme deneyimi olan akademisyenler tarafından yürütülecektir. Eğitim sürecinde proje yazım teknikleri ve başarı için öneriler ile yapılan yaygın hatalar hakkında bilgi, beceri ve tutum kazandırılması hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda gerek teorik sunumlar, gerekse uygulamalı örnek proje yazım çalışmaları planlanmıştır. Program sırasında tercihen katılımcılara ait araştırma proje taslakları üzerinde eğitim oturumları da yapılacaktır. Ayrıca katılımcılara kabul ve reddedilmiş proje örnekleri sunularak, kazandıkları bilgilerin pekiştirilmesi için panel uygulamalarına örnekler verilecektir. Bu etkinlik, kapsamı itibariyle, başarılı proje yazarı/proje yürütücüsü yetiştirilmesine ve ileride TÜBİTAK ve diğer kurumlarda görev alabilecek yetkin hakem ve panelistlerin sayısının arttırılmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

“Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi Etkinliği ”, Trakya Teknoloji Transfer Ofisi ve Trakya Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Etkinliğimize katılım sağlamanız bizleri onurlandıracaktır.

Katılım Koşulları:
1- Sağlık Bilimleri ile ilgili alanlar çalışanı /veya ınterdisipliner  çalışıyor olmak, (genetik, gıda, biyoloji)
2- Üniversitenin ilgili alanlarının çalışanı/veya doktora öğrencisi olmak.
Katılımcı Sayısı:
Eğitim etkinliğine katılım 45 kişi ile sınırlı olacaktır.

Yer: Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu, Edirne
Tarih: 11-13 Şubat 2016

Etkinliğe katılım ve detaylı bilgi için : http://www.trakyatto.com

Bu içerik 25.01.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1685 kez okundu.

Dosyalar

1.doc