SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ’NDE DERSLİK VE LABORATUVAR AÇILIŞLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sağlık Bilimleri Fakültesi derslik ve laboratuvar açılışları töreni, 27 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak geçtiğimiz günlerde vefat eden Hemşirelik Bölümü öğrencimiz Gizem Dönmez anısına ailesi tarafından düzenlenen dersliğin açılışı yapıldı. Derslik, açılıştan sonra protokol ve öğrenciler tarafından gezildi.

Ardından, TÜBAP 2012/20 no’lu  “Hemşirelik Eğitiminde Mesleki Beceri Laboratuvarının Önemi” başlıklı proje kapsamında düzenlenen “Hemşirelik Mesleki Beceri Eğitimi Laboratuvarı” açıldı. Burada öğrencilerin tıbbi uygulamalar yapmasına olanak sağlayan mankenler katılımcılar tarafından incelendi. Öğrenciler de mankenler üzerinde tıbbi uygulamalar yaptı.

TÜBAP-2013/110 no’lu “Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerinin Eğitiminde Beslenme İlkeleri ve Antropometrik Ölçüm Laboratuvarı” başlıklı proje kapsamında hazırlanan “Antropometri Laboratuvarı”nın açılışı gerçekleştirildi. Burada vücutta kas, yağ ve su ölçümü yaparak hastalara uygun diyetlerin uzmanlar tarafından verilmesini sağlayan cihazlar tanıtıldı.

Son olarak aynı proje içerisinde yer alan öğrencilerin beslenme ilkelerine ve hastaların ihtiyaçlarına göre gıda hazırlamasına olanak sağlayan “Beslenme İlkeleri Laboratuvarı”nın açılışı gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük derslik ve laboratuvarların hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu içerik 27.11.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1995 kez okundu.