SAĞLIK BİLİMLERİ DERSLİK BİNASI AÇILIŞI

Sağlık Bilimleri derslik binası açılışı 27 Kasım 2015 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, dekanlar, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, “Bugün burada Üniversitemizin en yeni ve en modern binasının açılışını yapıyoruz. Binamız Tıp Fakültemiz, Eczacılık Fakültemiz ve Diş Hekimliği Fakültemiz tarafından kullanılacak. Bugün binada Diş Hekimliği Fakültemiz ilk dersini yaptı, Tıp Fakültemiz öğrencileri temel bilim derslerini burada alacaklar. Binamızda 270 kişilik 3 amfimiz ve 210 kişilik küçük bir amfimiz olmak üzere 4 amfi bulunmaktadır. Bu sayı bizim için önemli. Çünkü öğrenci sayılarımız sürekli olarak artıyor. Bu sene tıp fakültemizde 260’a yakın birinci sınıf öğrencimiz bulunuyor. Eski binamız bu anlamda öğrencilerimizin ders ihtiyacını karşılayacak durumda değildi. Binamız geniş kapasitesi ile öğrencilerimizin uzun yıllar ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede. Bunların yanında tıp eğitimi için çok önemli olan gelişmiş ve modern altyapısı ile anatomi diseksiyon laboratuvarlarımız da bu binada yer alıyor. Laboratuvarlar, en yeni en modern teknolojik alt yapıları ile Tıp Fakültesi'nin temel bilimler derslerinin rahat bir şekilde işlenebilmesini sağlayacak. Binamızda siyah salon ve beyaz salon isimli iki salon bulunuyor. Bu salonlarda Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakültesi derslerini yürütecekler” dedi.

Rektörümüz, “Restorasyon öncesi  Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde yer alan Hekimliğin Gelişimi Tarihi Odasında sergilenen Edirneli hekimlerin bağışladığı tıp aletleri de artık burada sergilenecek. Ayrıca müzemizin restorasyonu sırasında alınan panolar binamızın duvarlarını süsleyecektir” dedi. Protokol tarafından gerçekleştirilen açılıştan sonra katılımcılar binayı, laboratuvarları, derslik ve salonları gezdi. 

Bu içerik 27.11.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2805 kez okundu.