RUSSEL CROWE ÜNİVERSİTEMİZDE!

Oscar ödüllü ünlü aktör ve yönetmen Russell Crowe Edirne'deydi. Başrolünü ve yönetmenliğini kendi yapacağı ve Çanakkale Savaşı'nda kaybolan iki oğlunu arayan Avustralyalı bir babanın 1919'da Türkiye'ye gelişini anlatan filminin çekimlerini yapacağı mekanlar için Edirne'de incelemelerde bulundu. Kalabalık bir ekip ile gelen Crowe incelemelerine Karaağaç'tan başladı. Edirne Valisi Hasan Duruer’in eşliğinde Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’ne gelen konuklara eski gar binası Dekan Prof. Dr. Ahmet Sınav tarafından gezdirildi. Ünlü oyuncu ve beraberindekiler tarihi binayı çok beğendiler ve çekeceği filmin bazı bölümlerinde kullanmak istediklerini dile getirdiler.

Buradan Tarihi Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansaray’ına geçen Russell Crowe, kervansarayın bazı bölümlerinin de filmin bazı sahneleri için çok uygun olduğunu dile getirdi.
Bu içerik 29.07.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 3058 kez okundu.