ROMANYA BÜKREŞ BÜYÜKELÇİLİĞİ VE TÜRK ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Rektörümüz Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu Romanya Bükreş Büyükelçisi Sayın O. Koray Ertaş’ı ziyaret etti. Büyükelçimize Üniversitemizin de organizatörleri arasında yer aldığı ve sekizincisi Köstence’de düzenlenen Uluslararası Balkan Kongresi ve Romanya’da gerçekleştirilecek görüşmeler konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Büyükelçimiz Sayın Koray Ertaş Trakya Üniversitesinin Romanya’daki Üniversiteler ile gerçekleştirdiği görüşmelerden dolayı çok büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Ardından Büyükelçimize birlikte Romanya’daki Türk Şehitliğine geçildi. Bükreş Türk Şehitliği, Birinci Dünya Savaşı’nda 27 Ağustos 1916 günü açılan Romanya Cephesi’nde yapılan muharebelere katılan 6. Kolordu’ya bağlı 15. ve 25. Tümenlerden, şehit olan askerler adına 1932’de kurulmuştur. Şehitlikte yatan 400 şehidin kimlikleri bilinmekte olup, toplu mezarda ise kimlikleri bilinmeyen 575 şehit bulunmaktadır. Şehitler için dua okunarak saygı duruşunda bulunuldu.
Bu içerik 11 Eylül 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 341 kez okundu.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..