RESİM GALERİSİNİN AÇILIŞI VE KÖPRÜ DERGİSİNİN 5. SAYISININ TANITIM KOKTEYLİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Sanat Galerisi’nin açılışı ve Köprü dergisinin 5. sayısı tanıtım kokteyli 22 Nisan 2014 tarihinde Rektörlüğümüz giriş katında gerçekleştirildi. Açılışa rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, sanatçılar, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında rektörümüz Yener Yörük, rektörlük girişinde kalıcı bir sanat galerisi oluşturulduğunu belirterek üniversitemizin sanata verdiği değer ve desteğe dikkat çekti. Üniversitemizin bütün sanat dallarına ve sanatçılara verdiği değere vurgu yapan rektörümüz,  “Bugün burada açılışı gerçekleştirilen galeride hocalarımızın eserleri dışında Edirne’nin önemli sanatçıları Tayyip Yılmaz ve Behiç Günalan’ın da eserleri sergileniyor. Üniversitemizin Edirne ve Balkanlar’da kültürün gelişmesi anlamında çalışmaları devam ediyor. Balkan Senfoni Orkestramız klasik müzik ve kendi sesimizden oluşan ezgilerimizi dünyaya duyuruyor” dedi.

Rektörümüz açılışta, Trakya Üniversitesi’nin Balkan Üniversiteler Birliği’nin merkezi olarak seçildiği haberini de paylaştı.

Açılışta konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Ercan Yılmaz, üniversitemizin bilim, sanat ve felsefeye aynı derecede önem verdiğini söyleyerek katkılarından ötürü rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılıştan sonra rektörümüz galerideki sanat eserlerini gezerek sanatçılardan bilgi aldı. 
Bu içerik 22.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1628 kez okundu.