REKTÖRÜMÜZÜN SELANİK TEMASLARI

Yunanistan’ın Selanik şehrinde 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Selanik Kitap Fuarı’na katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Kırklareli Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak Selanik’te bir dizi temaslarda bulundu.

Heyet 11 Mayıs 2017 tarihinde Aristotales Üniversitesi Rektörü Pericles A. Mitkas’ın da katılımıyla Orta Makedonya Bölge Başkanı Apostos Tzitzikostas ile 11 Mayıs 2017 tarihinde bir görüşme gerçekleştirdi. Heyetimiz ayrıca aynı tarihte Yunanistan İç İşleri Bakanlığı Makedonya-Trakya’dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Maria Kollia Tsarouha ve Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris ile de bir araya geldi.
Temaslarda Üniversitemizin Balkanlar vizyonu paylaşılarak iş birliğinin artırılması ve yapılacak projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Bu içerik 18 Mayıs 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 293 kez okundu.

ATATÜRK HAYRANI YUNAN RESSAM ESERLERİNİ ÜNİVERSİTEMİZE BAĞIŞLADI

14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Türk Eğitim Günleri" kapsamında Trakya Üniversitesi bir tanıtım standı açtı. Üniversitemiz standını ziyaret eden Yunan Ressam Dimitris Evkarpidis kendi çizdiği Atatürk resimlerin Üniversitemize bağışladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü çok sevdiğini belirten sanatçı “Trakya Üniversitesinin Sel..

REKTÖRÜMÜZ VE BERABERİNDEKİ HEYET SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAKİ RESEPSİYONA KATILDI

11 – 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Türk Eğitim Günleri"ne Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere Türkiye’den beş üniversite katıldı. Katılımc..