REKTÖRÜMÜZÜN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Bugün, esarete razı olmayan Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı eşsiz bir zaferle taçlandırıldığı gündür. Bu büyük zaferin ardından 29 Ekim 1923’te adeta küllerinden doğan anka kuşu misali, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” ilkesi ve muasır medeniyetlerin seviyesi çıkma hedefi ile Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

Üniversiteler ülkelerdeki gelişmelerin tetikleyicisi, nesillerin yetişmesindeki en önemli duraklardır. Üniversiteler geçmişten aldıkları birikimleri geleceğe taşıyan köprülerdir. Medeniyetimizin vermiş olduğu güç, gençlerimizin enerjisi ve milletimizin azmi ile Cumhuriyetimiz muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır.

Milletimizin eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, Ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, toplumun ortak vazifesidir. Üniversitemiz; 1700 akademik, 1500 idari personeli ve 49.000 öğrencisi ile inanç, kararlılık ve azimle çalışmakta ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaktadır.

Bu vesile ile Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşacağına olan inancımızı bir kere daha belirtirken Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için mücadele veren tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor; bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
 
Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU
Rektör
Bu içerik 27.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 550 kez okundu.