REKTÖRÜMÜZÜN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Bugün, esarete razı olmayan Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı eşsiz bir zaferle taçlandırıldığı gündür. Bu büyük zaferin ardından 29 Ekim 1923’te adeta küllerinden doğan anka kuşu misali, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” ilkesi ve muasır medeniyetlerin seviyesi çıkma hedefi ile Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

Üniversiteler ülkelerdeki gelişmelerin tetikleyicisi, nesillerin yetişmesindeki en önemli duraklardır. Üniversiteler geçmişten aldıkları birikimleri geleceğe taşıyan köprülerdir. Medeniyetimizin vermiş olduğu güç, gençlerimizin enerjisi ve milletimizin azmi ile Cumhuriyetimiz muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır.

Milletimizin eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, Ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, toplumun ortak vazifesidir. Üniversitemiz; 1700 akademik, 1500 idari personeli ve 49.000 öğrencisi ile inanç, kararlılık ve azimle çalışmakta ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaktadır.

Bu vesile ile Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşacağına olan inancımızı bir kere daha belirtirken Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için mücadele veren tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor; bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU
Bu içerik 29 Ekim 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 304 kez okundu.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..