REKTÖRÜMÜZÜN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

5000 yıllık Türk tarihi boyunca aziz milletimiz çok defa zor şartlarla karşılaştı, birçok badireler atlattı. Sinesinde birçok acıyı ve imkansızlığı harmanlayarak tarihe damga vuran zaferler kazandı. 1071’de Alparslan ile Malazgirt’te kendisinden kat kat kuvvetli bir düşmanı yenerek kendisine Anadolu’yu ebedi yurt edindi, 1453’te Fatih Sultan Mehmet ile geçilmez denilen surları geçti, 1915’te daha birkaç sene önce kendisine hasta adam ilan edilen devletin evlatları 7 düvelin ordularına dur diyerek tarihe Ege Denizi’nin sularına Çanakkale Geçilmez yazdı, 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi vererek düşmanı Anadolu’dan temizledi.

İşte bu tarihe yön veren ve Türk mührünü silinmez bir şekilde vuran aziz Türk milleti bundan bir yıl önce 15 Temmuz gecesi sinesini tanklara, uçaklara ve mermilere siper ederek bir destan daha yazmış, bağımsızlığına, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Birinci senesini andığımız bu olayın acısı hala yüreklerimizde tazeliğini korurken demokrasimize ve özgürlüğümüze her zamankinden daha çok sahip çıkacağımızı ve öğrencilerimizi de bu bilinçle yetiştireceğimizi ifade etmek istiyorum. Bilimin, aklın ve gelişimin öncüsü olan üniversiteler olarak vatanımıza ve milletimize her daim müteşekkir kalacağımızı ifade ederken bu vesileyle 15 Temmuz gecesi kahramanlık destanı yazılırken şehadet mertebesine ulaşan 249 kahramanımızı rahmet ve şükran ile anarken 2193 gazimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum.
Bu vatan sizleri asla unutmayacaktır.

Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU
Bu içerik 15 Temmuz 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 517 kez okundu.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..