REKTÖRÜMÜZÜN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

5000 yıllık Türk tarihi boyunca aziz milletimiz çok defa zor şartlarla karşılaştı, birçok badireler atlattı. Sinesinde birçok acıyı ve imkansızlığı harmanlayarak tarihe damga vuran zaferler kazandı. 1071’de Alparslan ile Malazgirt’te kendisinden kat kat kuvvetli bir düşmanı yenerek kendisine Anadolu’yu ebedi yurt edindi, 1453’te Fatih Sultan Mehmet ile geçilmez denilen surları geçti, 1915’te daha birkaç sene önce kendisine hasta adam ilan edilen devletin evlatları 7 düvelin ordularına dur diyerek tarihe Ege Denizi’nin sularına Çanakkale Geçilmez yazdı, 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi vererek düşmanı Anadolu’dan temizledi.

İşte bu tarihe yön veren ve Türk mührünü silinmez bir şekilde vuran aziz Türk milleti bundan bir yıl önce 15 Temmuz gecesi sinesini tanklara, uçaklara ve mermilere siper ederek bir destan daha yazmış, bağımsızlığına, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Birinci senesini andığımız bu olayın acısı hala yüreklerimizde tazeliğini korurken demokrasimize ve özgürlüğümüze her zamankinden daha çok sahip çıkacağımızı ve öğrencilerimizi de bu bilinçle yetiştireceğimizi ifade etmek istiyorum. Bilimin, aklın ve gelişimin öncüsü olan üniversiteler olarak vatanımıza ve milletimize her daim müteşekkir kalacağımızı ifade ederken bu vesileyle 15 Temmuz gecesi kahramanlık destanı yazılırken şehadet mertebesine ulaşan 249 kahramanımızı rahmet ve şükran ile anarken 2193 gazimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum.
Bu vatan sizleri asla unutmayacaktır.

Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU
Bu içerik 15 Temmuz 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 457 kez okundu.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET

Makedonya Tetova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arber Çeliku ile birlikte 19 Eylül 2017 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti. Ziyarette Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar da katıldı. Bir sonraki toplantısı..

YENİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesine 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon dersi gerçekleştirildi. 18 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen programa Dekanımız Prof.Dr. Ali Kemal Özdemir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgür Er ve Yrd. Doç. Dr. Meltem Tekbaş Atay ile Fakültemiz Öğretim Üyeleri katıldı.Fakültemize yerleşen öğrencil..