REKTÖRÜMÜZÜN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

5000 yıllık Türk tarihi boyunca aziz milletimiz çok defa zor şartlarla karşılaştı, birçok badireler atlattı. Sinesinde birçok acıyı ve imkansızlığı harmanlayarak tarihe damga vuran zaferler kazandı. 1071’de Alparslan ile Malazgirt’te kendisinden kat kat kuvvetli bir düşmanı yenerek kendisine Anadolu’yu ebedi yurt edindi, 1453’te Fatih Sultan Mehmet ile geçilmez denilen surları geçti, 1915’te daha birkaç sene önce kendisine hasta adam ilan edilen devletin evlatları 7 düvelin ordularına dur diyerek tarihe Ege Denizi’nin sularına Çanakkale Geçilmez yazdı, 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi vererek düşmanı Anadolu’dan temizledi.

İşte bu tarihe yön veren ve Türk mührünü silinmez bir şekilde vuran aziz Türk milleti bundan bir yıl önce 15 Temmuz gecesi sinesini tanklara, uçaklara ve mermilere siper ederek bir destan daha yazmış, bağımsızlığına, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Birinci senesini andığımız bu olayın acısı hala yüreklerimizde tazeliğini korurken demokrasimize ve özgürlüğümüze her zamankinden daha çok sahip çıkacağımızı ve öğrencilerimizi de bu bilinçle yetiştireceğimizi ifade etmek istiyorum. Bilimin, aklın ve gelişimin öncüsü olan üniversiteler olarak vatanımıza ve milletimize her daim müteşekkir kalacağımızı ifade ederken bu vesileyle 15 Temmuz gecesi kahramanlık destanı yazılırken şehadet mertebesine ulaşan 249 kahramanımızı rahmet ve şükran ile anarken 2193 gazimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum.
Bu vatan sizleri asla unutmayacaktır.

Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU
Bu içerik 15 Temmuz 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 314 kez okundu.

20. YÜZYILIN SON SOYKIRIMI: SREBRENİTSA KONFERANSI VE 100 KARİKATÜRLE SREBRENİTSA SOYKIRIMI SERGİSİ

Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından Srebrenitsa Soykırımının 22. Yılı anısına düzenlenen 20. Yüzyılın Son Soykırımı: Srebrenitsa Konferansı ve 100 Karikatürle Srebrenitsa Soykırımı Sergisi 13 Temmuz 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi. Sergi açılışına ve konferansa Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büy&uum..

ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU HERRY SUDRADJAT’DAN ZİYARET

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve beraberindeki heyet 19 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyarette etti. Bilimsel ve kültürel konuların ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Endonezya 260 milyon nüfusu, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip dost ve kardeş bir Ülke. Bizi birbirimize bağlayan tarihi bağla..