REKTÖRÜMÜZ YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUĞU (YTB) ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, 28 Temmuz 2015 tarihinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın düzenlediği “Türkçe Yaz Okulu 2015” programı kapsamında Üniversitemiz Dil Eğitim Merkezi’nde Türkçe eğitimi alacak 15 ülkeden 35 öğrenci ile akşam yemeğinde buluştu. Yemeğe Rektörümüzün yanı sıra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Trakya Koordinatörü Fatih Ot, Trakya Üniversitesi Dil Eğitimi ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜDEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ramadan Doğan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Yence ile öğrenciler katıldı. Rektörümüz program boyunca öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük gerçekleştirdiği konuşmasında öğrencilerin dört hafta Edirne'de misafir olacağını ve Trakya Üniversitesi Dil Eğitimi ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (TÜDEM) Türkçe öğreneceğini belirtti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Trakya Koordinatörü Fatih Ot da öğrencilerin dört hafta boyunca yoğun bir Türkçe eğitiminden geçeceğini belirterek program boyunca gerçekleştirilecek sosyal aktivitelerle kültürümüzdeki paylaşma ve yardımlaşma kültürünü bizzat yaşama fırsatı bulacaklarını dile getirdi.

Program yemek sonunda hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.
Bu içerik 29.07.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1647 kez okundu.