REKTÖRÜMÜZ TRT OKUL’UN KONUĞUYDU

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, 09 Temmuz 2014 tarihinde TRT OKUL kanalında yayımlanan “Rektörler Anlatıyor” programının canlı yayın konuğu oldu. Rektörümüz programda Üniversitemizin eğitim, yaşam ve uluslararası işbirlikleri ve Edirne ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Konuşmasına Edirne’nin tarihî zenginliklerini vurgulayarak başlayan Rektörümüz, Üniversitemizin şehrin tarihî güzelliklerini koruduğu ve geliştirdiğini söyledi. Öğrencilerin tarihî bir şehirde, tarih bilinci ile eğitim alacaklarını söyleyerek Edirne’nin tarihsel anlamda bir bilim merkezi olduğunu ifade etti. Ayrıca Edirne’nin öğrencilere yaşam ve eğitim açısından fırsatlar sunduğunu söyledi.

Üniversitemiz hakkında bilgi veren Rektörümüz, Üniversitemizin 12 fakülte, 6 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu ve 37.000 öğrencisiyle 32 yıllık Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olduğunu ifade etti. Üniversitemizin birçok alanda eğitim verdiğini söyledi ve bölümler hakkında bilgiler verdi. Üniversitemizin sadece lisans eğitiminde değil, lisansüstü eğitiminde de önemli bir noktada olduğunu belirten Rektörümüz, enstitülerimiz hakkında bilgiler vererek Balkan Araştırma Enstitüsü ve Roman Dili ve Kültürü Araştırma Enstitüsü’nün alanında Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti.

Üniversitemizin uluslararası ilişkileri konusunda bilgi veren Rektörümüz, Balkan dillerinde verilen eğitime dikkat çekerek Trakya Üniversitesi’nin Türkiye’de Boşnakça ve Arnavutça eğitimi veren tek üniversite olduğunu söyledi. Üniversitemizin çoğu Balkan ülkelerinden olmak üzere % 5 oranında uluslararası öğrencisi olduğunu; sadece öğrencilerin değil, yabancı doktor ve hemşirelerin meslekte yenilenme eğitimi programı kapsamında üniversitemizde staj gördüklerini söyledi.

Meslek yüksekokulları hakkında bilgi veren Rektörümüz meslek yüksekokullarımızın donanımı, alt yapısı ve laboratuvarlar ile oldukça gelişmiş olduğunu belirtti ve Şehit Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu’nun Türkiye’de alanında tek olduğunu söyledi.

Üniversitemizin kültür sanat alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verirken de, Üniversitemizin Devlet Konservatuarı ve Balkan Senfoni Orkestrası’nın birçok Balkan ülkesinde konserler verdiğini söyleyerek, Balkan Senfoni Orkestrası’nın birçok eserimizi yeniden bestelediğini söyledi.

Uluslararası değişim programlarımızla ilgili olarak bilgi veren Rektörümüz, öğrencilerin ve akademisyenlerimiz Erasmus, Mevlana ve Farabi programlarından faydalanabileceğini söyleyerek, Üniversitemizin Mevlana programını Türkiye’de ilk uygulayan üniversite olduğunu belirtti.

Üniversitemizin sosyal olanaklarıyla ilgili olarak da bilgi veren Rektörümüz, açık ve kapalı spor alanları, yüzme havuzu ve öğrenci kulüpleri ile öğrencilere geniş imkânlar sunulduğunu söyledi.

Üniversitemizin bilimsel başarıları hakkında bilgi veren Rektörümüz, Üniversitemizde bilimsel başarıların ödüllendirildiğini sözlerine ekledi. Tıp Fakültesi tarafından çıkarılan Balkan Medical Journal’ın Türkiye’de uluslararası alanda indekslenen tek dergi olduğunu söyleyerek, TUTAGEM’in Balkanlar’ın en önemli araştırma merkezlerinden biri olduğunu ifade etti.

Programı izlemek için tıklayınız.
Bu içerik 09.07.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1852 kez okundu.