REKTÖR YARDIMCIMIZIN SELANİK TEMASLARI

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun Erasmus öğretim üyesi değişimi kapsamında 12-16 Haziran 2017 tarihleri arasında Selanik Aristoteles Üniversitesi’nde Kulak Burun Boğaz ve Yayın Etiği konularında dersler verdi. Üniversitemizin yanı sıra, Üniversitemiz dergilerinin, Balkan Medical Journal’ın ve Edirne’nin de tanıtımını yapma fırsatı bulan Rektör Yardımcımız, derslere ilgi ve Yunanlı meslektaşlarının konukseverliğinden çok memnun kaldığını belirtti.

Aynı zamanda Selanik Aristoteles Üniversitesi akademik ve öğrenci işlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ariadni Stogiannidou, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alexandros Garyfallos, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. John Nimatoudis ve Tıbbi Araştırma Metodolojisi Yüksek Lisans Programı Yöneticisi Prof. Dr. Maria Albani ve Hippokratia dergisi Editörü Prof. Dr. Stefanos Triaridis ile de görüşme fırsatı bulan Rektör Yardımcımız, Yunanistan’ın yanı sıra dünyada da ön sıralarda olan Selanik Aristoteles Üniversitesi’ndeki eğitim ve araştırma konularında bilgi aldı, Üniversitemizin olanakları hakkında bilgi verdi ve olası ortak çalışmalar açısından karşılıklı değerlendirmelerde bulunarak, bu konuda Selanik Aristoteles Üniversitesi yetkililerinden oldukça pozitif geri dönüşler aldı.

Rektör Yardımcımız Selanik ziyareti sırasında Atatürk Evi Müzesi’ni ve Selanik Başkonsolosumuz Sayın Orhan Yalman Okan Beyefendi’yi de ziyaret ederek, Selanik’teki üniversiteler ile Üniversitemiz arasındaki işbirliği imkânlarını görüştü.
Bu içerik 19 Haziran 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 641 kez okundu.

NOBEL ADAYI PROF. DR. TURHAN NEJAT VEZİROĞLU’NDAN ÜNİVERSİTEMİZ ÇALIŞMALARINA DESTEK

Türkiye’nin son yıllarda yetiştirdiği dünya çapındaki isimlerden biri, Hidrojen Enerjisi konusunda dünyanın bir numaralı otoritesi ve bilimsel çalışmaları sebebiyle 2000 yılında Nobel’e aday gösterilen Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu ve eşi Dr. Ayfer Veziroğlu ile Trakya Üniversitesi’nde temiz enerji teknolojileri ve sürdürülebilirlik çalışmalarının bölgesel bazda geliştirilmesi konularını k..

BAŞPEHLİVAN TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDU

Başpehlivanlar İsmail Balaban ve Turan Balaban 15 Ağustos 2017 tarihinde Üniversitemiz Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuru yaptı.Başpehlivanlar başvurunun ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Yavuz Sönmez b..

RATİP KAZANCIGİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne’nin büyük değeri, bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil hayata gözlerini yumdu. Edirne protokolü ve oldukça büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi.Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Rektörümüz Prof. Dr..

REKTÖRÜMÜZDEN İLK KAYIT

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci kayıtları 14 Ağustos 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı kayıt Merkezini ziyaret etti.  İlk Kayıt Rektörümüzden Rektörümüz Prof. Dr. Erha..

KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ BİR OSMANLI KENTİ: EDİRNE

Not: Katılmak isteyenlerin 15 Ağustos 2017 tarihine kadar özgeçmiş ve portfolyolarını atölye.kultur@gmail.com adresine göndermeleri ve başvuru formunun https://goo.gl/forms/UGdceholKKjXOh1V2 linkinden doldurulması gerekmektedir. Katılımcı listesi 17 Ağustos'ta fb.me/atolye.kultur adresinden duyurulacaktır.

ORYANTASYON

Düzenleyen Birim: Uzunköprü Uygulamalı Bilimler YüksekokuluTarih: 27 Eylül 2017Saat: 10.30