REKTÖR YARDIMCIMIZIN MAKEDONYA TEMASLARI

Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, 01-02 Haziran 2017 tarihlerinde Makedonya’da bir dizi ziyarette bulundu.
 
Öncelikle, Balkan Üniversiteler Birliği dönem başkanlığını yapan Kalkandelen’deki Tetova Üniversitesini ziyaret eden Rektör Yardımcımız, Tetova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reshat Qaili ile görüştü. Dostane bir havada gerçekleşen görüşme sırasında her iki üniversite arasındaki yakın iş birliği vurgulandı ve üniversitelerimiz arasında yapılacak çalışmalar ile ilgili konular ele alındı. Ayrıca, Balkan Üniversiteler Birliği’nin aktivitelerinin alt gruplar (dekan ve araştırmacılar) düzeyine yaygınlaştırılmasının önemi konuşuldu. Bu konuda yapılabilecek aktivitelere örnekler verilerek Birliğin ileri ki dönem planları hakkında konuşuldu. Bu görüşmede Trakya Üniversitesi bünyesinde yayınlanan bilimsel dergiler de ele alındı ve içerikleri konusunda Tetova Üniversitesi eğitimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reshat Qaili’ye bilgi verildi.
 
Rektör Yardımcımızın Gostivar’daki Uluslararası Vizyon Üniversitesi ziyaretinde ise Rektör Prof. Dr. Fadıl Hoca üniversiteleri hakkında bilgi vererek üniversitelerini gezdirdi. Üniversitelerinin Balkanlarda eğitim dili Türkçe olarak akredite edilen ve YÖK tarafından tanınan ilk ve tek Türk üniversitesi olduğunu belirttiler. Trakya Üniversitesinden daha önce talep ettikleri destekler hakkında görüşüldü. “Doktora Eğitimi” konusunda çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu ve bu çalışmaların içeriği konusunda kendilerine Rektör Yardımcımız tarafından bilgi verildi. Trakya Üniversitesi tarafından çıkarılan bilimsel dergilerin tanıtımı üzerine yapılanları takdir eden Rektör Prof. Hoca kendi çıkardıkları dergilerine destek talep ettiler. Bu konuda zaten planlarının olduğunu belirten Rektör Yardımcımız Prof. Uzun kendilerine destek verileceğini belirtti.
 
Makedonya temasları sırasında Üsküp Ss Cyril ve Methodius Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sonja Topuzovska ile Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Igor Kaftandziev ile de görüşen Rektör Yardımcımız Prof. Uzun, Trakya Üniversitesi ve Tıp Fakültesi ile imkanları konusunda kendilerine bilgi verdi. Üniversitelerimizin tıp fakültelerinin olası ortak çalışmaları açısından değerlendirmelerde bulunmak üzere kendilerini Trakya Üniversitesine davet etti.
Bu içerik 06.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1436 kez okundu.