RATİP KAZANCIGİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne’nin büyük değeri, bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil hayata gözlerini yumdu. Edirne protokolü ve oldukça büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi.

Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Valisi Günay Özdemir bir konuşma gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Üniversitemiz en kıymetli Hocasını, bir bilgeyi, hal ile öğreten bir büyüğünü, sağlık müzemizin kurucusunu, Edirne sevdalısı ve Edirne hizmetkârı bir araştırmacısını, bir eğitimciyi, bir filozofu, bir sanat tarihçisini, bir abideyi kaybetti. Kendisi kitapları, yetiştirdikleri, müze ve eserleriyle yaşamaya devam edecek. Ömrünü dolu dolu eserler bırakarak geçiren Hocamız hepimize örnek oldu” dedi.

Bu içerik 14.08.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1736 kez okundu.