PROF. DR. İSMET DÖKMECİ'NİN ADI YAŞATILIYOR

Üniversitemiz Tıp Fakültesi kurucularından ve eski dekanlarından merhum Prof. Dr. İsmet Dökmeci’nin isminin Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığının ve Senatosunun oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda Tıp Fakültesi Derslik Binasında bir dersliğe verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tezel, Prof. Dr. Mustafa İnan, merhumun yakınları ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, merhum Prof. Dr. İsmet Dökmeci’nin 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi ailesine katıldığından, 1982 yılında Edirne’ye gelerek Tıp Fakültesinin kurucu dekanlığı görevini üstlendiğinden ve Rektör Yardımcılığı görevlerinin yanı sıra Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ile Üniversitemiz Farmakoloji Ana Bilim Dalı’nın kurucu başkanlığı görevlerinde bulunduğundan söz etti. Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. İsmet Dökmeci Hocamıza "Allah’tan rahmet dileriz.” dedi ve program akışını sunarak sözü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun’a bıraktı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun “Hocamız Prof. Dr. İsmet Dökmeci’ye duyulan vefadan dolayı adının bir dersliğe verilmesi ve bugünün anısına düzenlenen törenden Rektörlük olarak büyük memnuniyet duyuyoruz. Hocamıza göstermiş oldukları vefalarından ötürü başta öğrencileri olmak üzere Dekanlığımıza çok teşekkür ederiz. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da bu öneriyi başlangıcından beri önemli ölçüde destekliyordu. Prof. Dr. İsmet Dökmeci sadece Üniversitemiz Tıp Fakültesinin kurucu dekanı değil, ülkemizde tanınmış büyük bir bilim insanıdır. Yalnızca Üniversitemize değil, tüm Türkiye’ye mal olmuş başyapıt niteliğinde birçok kitabı vardır. Bir değeri başlangıcında kurmak kadar onu bir yerlere getirmek, yükseltmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak da önemli ve zordur. Bu doğrultuda Üniversitemizin, Tıp Fakültemizin geldiği noktada verdiği büyük emeklerinden dolayı merhum hocamız Prof. Dr. İsmet Dökmeci’ye teşekkürlerimizi bir borç bilir, Allah’tan rahmet dileriz.” dedi.

Açılış töreninin ardından adının yaşatıldığı “Prof. Dr. İsmet Dökmeci Dershanesi”nde Prof. Dr. Ahmet Ulugöl tarafından merhumun hayatının ve eserlerinin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından Prof. Dr. İsmet Dökmeci’nin yetiştirdiği öğrenciler, merhum hocaları ile ilgili yaşadıkları anıları anlattı. 
Bu içerik 21.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 3759 kez okundu.