POLONYA WARMİA-MAZURY ÜNİVERSİTESİNDEN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

Erasmus Programı kapsamında Üniversitemize gelen Polonya Warmia-Mazury Üniversitesi Matemetik ve Bilgisayar Fakültesinden Dekan Prof. Marek Golasiński ve Öğretim Üyesi Prof. Jan Jakóbowski 28 Nisan 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.

Polonya Warmia-Mazury Üniversitesi Matemetik ve Bilgisayar Fakültesinden Dekan Prof. Marek Golasiński ve Öğretim Üyesi Prof. Jan Jakóbowski, Üniversitemiz Matematik Bölümünden bir öğrencimizin iki yıl önce Erasmus Programı ile Warmia -Mazury Üniversitesine geldiğini ve çok başarılı olduğunu ve 2016-2017 öğretim yılında da üniversitelerinde Matematik alanında burslu olarak yüksek lisansa başladığını ve yeni mezun öğrencilerin de yüksek lisansa başvurmaları halinde destekleyeceklerini belirtti. Üniversitelerinin 30.000’in üzerinde öğrenciye sahip olduğunu, Tıp Fakültelerinin Japonya’daki üniversiteler ile ortak projeler yürüttüklerini, bizim üniversitemizle de projeler yapmak istediklerini ve özellikle By-pass ameliyatları ve yoğun bakımda çok iyi olduklarını vurguladılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversitemizin özgüvenli ve donanımlı öğrenciler yetiştirdiğini vurgulayarak Tıp Fakültesinin çok kuvvetli öğretim üyesi kadrosuna sahip olduğunu, Hastanemizin gerek 1100 yataklı kapasitesi gerekse de yüksek teknolojiye sahip donanımı ile Orta Avrupa’ya kadar bölgenin en büyük hastanesi olduğunu ve Tıp Fakülteleri arasında ortak projeler yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Trakya Üniversitesi ve Polonya Warmia -Mazury Üniversitesi birçok alanda “İkili Anlaşma Protokolü” yapılması kararı alındı.

Toplantıya Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Telci, Matematik Bölümünden Doç. Dr. Yasemin Çengellenmiş ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz’da iştirak etti.
Bu içerik 04.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 560 kez okundu.