PERŞEMBE SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU İLHAN ÖZKEÇECİ’YDİ

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. İlhan Özkeçeci, “Perşembe Sohbetleri” etkinliği kapsamında 17 Nisan 2014 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda "Klasik Türk Sanatında Temalar ve Akisler" başlıklı söyleşinin konuğu oldu. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi dekan yardımcıları Yrd.Doç.Dr. Ercan Yılmaz ve Yrd.Doç.Dr. Baybora Temel, öğretim üyeleri ile öğrencilerin katıldığı söyleşide klasik Türk sanatı öğeleri ele alındı.

Prof. İlhan Özkeçeci mimari, hat, süsleme sanatları, çini ve kitap resmi sanatlarının tarihçesi ve yapım teknikleriyle ilgili bilgileri Anadolu ve İslâm coğrafyasından örnek eserler üzerinden izleyenlere aktardı. Türk ve İslâm sanatının zenginliğini vurguladığı konuşmasında Özkeçeci, klasik sanatların günümüz sanatından bağımsız olmadığını belirterek “Klasik sanatlar geçmişte kalmış sanatlar değildir” dedi. Tezhip, mimari, deri, ahşap ve çini gibi sanatların mükemmel tasarım örnekleri olduğunun altını çizen İlhan Özkeçeci, bu sanatların güçlü bir inanca dayalı hayal gücü ve yeteneğin eseri olduğunu söyledi.  Prof. Özkeçeci, sanatımıza bakış açımızı yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini söyleyerek bu konuda Güzel Sanatlar Fakültelerine önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

Söyleşi, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Sarıoğlu’nun İlhan Özkeçeci’ye teşekkür belgesi ve hediye takdim etmesinin ardından sona erdi.

Bu içerik 17.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1262 kez okundu.