PEHLİVAN ELEKTRAK BALKAN TANITIM TURUNA ÇIKTI

Pehlivan ElekTrak Balkan Tanıtım Turu Uğurlama Töreni için Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi Üniversitemizi ziyaret etti.

Trakya Üniversitesi Tasarım Proje topluluğu tarafından üretilen, TÜBİTAK tarafından 03-09 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Alternatif Elektrikli Araç Yarışları”ndan kupa ile dönen Pehlivan ElekTrak Yunanistan, Makedonya, Bosna – Hersek, Karadağ ve Arnavutluk’u kapsayan tanıtım turuna çıkıyor.

20 Nisan 2016 tarihinde  Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi, Vali Vekili Mustafa Ergün, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, İl Protokolünün temsilcileri, akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile Balkan Tanıtım Turu Uğurlama Töreni gerçekleştirildi.  

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Pehlivan ElekTrak aracı ile ilgili teknik bilgiler vererek aracın tamamen pil, motor ve lastikler dışında öğrencilerimiz tarafından üretildiğini söyledi. ElekTrak’ın Ulusal hedefimiz olan Milli ve yerli bir araç üretme hedefine katkı sağlayacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, 5 Balkan ülkesinde 6 tanıtım noktasını kapsayan turda aracımızın 23 Nisan’da Mostar, 24 Nisan’da Bosna – Hersek’te olacağını belirterek Balkanlarda bulunan Üniversiteleri de ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

Rektörümüzün ardından konuşan Vali Vekilimiz Mustafa Ergün Üniversitemizin, şehrimizin sosyal ve kültürel gelişmesine hâlihazırda katkıda bulunduğunu söyleyerek teknoloji konusunda da yaptığı atılımlar ile gurur duyduklarını söyledi. Valimiz aracın yapımında emeği geçen herkesi tebrik etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi gerçekleştirdiği konuşmasında Trakya Üniversitesi’nin köklü bir üniversite olduğunu belirterek Balkanlar ve bölge için çok önemli olduğunu söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi konuşmasına şu şekilde devam etti “Trakya Üniversitesi’nin çalışmalarından gurur duyuyoruz. Edirne bu bağlamda kadim medeniyetimiz için çok önemli olan bir şehir. Bu şehir bize çok şeyler verdi, bunun karşılığını ise bize gençlerimiz yaptıkları önemli çalışmalar ile veriyor. Hocalarıma çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor ve bu çalışmaların diğer üniversiteler için de cesaret vereceğini ve örnek olacağını düşünüyorum. Balkanlarda atacağınız her tur ile bu Ülkenin topraklarını taşıyacaksınız.” 

Bakanımızın konuşmalarının sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’ü Bakanımıza öğrencilerimiz tarafından üretilen aracın karbon malzemeden imal edilmiş orijinal direksiyonu şeklindeki plaketi takdim etti. Ardından Bakanımız ElekTrak’a binerek direksiyon başına geçti ve bir deneme sürüşü gerçekleştirdi. Ardından Bakanımız, Rektörümüz ve protokolümüzün katılımı ile aracımıza Balkan turu için start verildi. 

Öğleden sonra Pehlivan ElekTrak ekibini Kapıkule Gümrük ve Sınır Kapısındaki işlemlerini Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi gerçekleştirilerek protokol tarafından takımımız Balkan Turuna uğurlandı. Kapıkule Gümrük ve sınır Kapısından Bulgaristan’a geçen ekip, 21 Nisan 2016 tarihinde Selanik’e ulaşmış olacak. Ekip sırası ile  Tetova, Mostar, Podgorista (Başçarşı), Karadağ ve  Tiran’da tanıtım faaliyetlerinde bulunarak Edirne’ye dönecek.

Bu içerik 20.04.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1581 kez okundu.