“PEHLİVAN ELEKTRAK” KUPA İLE DÖNDÜ

Trakya Üniversitesi Tasarım Proje topluluğu tarafından üretilen “Pehlivan ElekTrak” isimli elektrikli araç TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve İzmit Körfez Yarış Pistinde 03-09 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Alternatif Elektrikli Araç Yarışları”na katıldı.

“Pehlivan ElekTrak” geçtiğimiz sene TÜBİTAK tarafından düzenlenen 10. Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması güneş enerjili araçlar kategorisinde “Üçüncülük Ödülü” ve centilmen davranışlarından dolayı “Kurul Özel Ödülü”ne layık görülen “Pehlivan Solar Team” tarafından üretildi.

Tamamen “Pehlivan Team” üyeleri tarafından tasarlanan “Pehlivan ElekTrak”ın pil, koltuk ile lastikler haricinde bütün mekanik parçaları ve işletim sistemleri ile bilgisayar sistemleri de grup üyeleri tarafından üretildi. 230 kilo ağırlığında ve 110 kilometre hıza ulaşabilen kapasitede 3 kwh saat batarya ile 100 kilometre gidebilen “Pehlivan ElekTrak” Tübitak tarafından gerçekleştirilen teknik ve güvenlik kontrollerini başarı ile geçti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu’nun da izlediği yarışlarda, Pehlivan ElekTrak Elektromobil kategorisinde 35 araç ile yarıştı. Yarışta 30 turu tamamlayan 9 araç içerisine girerek, 6. olan Pehlivan ElekTrak, Elektromobil kategorisinde dış kabuklarını kendi imkanlarıyla üretmesi ve gerçek araçlara görsel olarak benzemesinden dolayı Tasarım Ödülüne layık görüldü.

Yarış Sonunda Teknoloji Bakanı Fikri Işık Pehlivan ElekTrak’ı inceleyerek direksiyon başına geçti ve basın mensuplarına poz verdi. Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Pehlivan ElekTrak’ı çok beğendiğini ifade etti.

“Pehlivan Team” üyelerinin aileleri de yarış alanına gelerek, öğrencilere yarış boyunca destek oldular.

Projenin topluluk danışmanlığını Yrd. Doç. Nilhan Ürkmez Taşkın, Proje danışmanlığını Yrd. Doç. Vedat Taşkın, Yrd. Doç. Dr. Deniz Taşkın, Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın, Uzman Fahrettin Dolaştır, Araştırma Görevlisi Gökhan Günay yürütüyor.

“Pehlivan Team” üyeleri ise Ali Deroğlu, Oğuzcan Yılmaz, Berker Akkay, Büşra Demir,Cem Doğus Yücel, Emre Sav, Eray Gocuklu, Erdem İlker Sökmen, Hafize Yılmaz, H. Barış Karol, İ. Ayhan Bağcı, İsa Güvendi, Sema Işık, Sezer Akçe, Yunus Emre Kukut, Ahmet Malçok’dan oluşuyor. 

Bu içerik 10.08.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 3736 kez okundu.