Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’ün önerisi ile Tasarım ve Proje Topluluğu “Pehlivan Solar Team” üyeleri tarafından tasarlanan ve üretilen güneş enerjisi ile çalışan elektrikli araba “Pehlivan” ilk kez katıldığı TÜBİTAK tarafından düzenlenen 10. Alternatif Enerjili araçlar yarışlarının güneş enerjili araçlar FORMULA G kategorisinde üçüncü oldu. 11-17 Ağustos 2014 tarihinde İzmit Körfez Pistinde gerçekleştirilen yarışmada, Pehlivan Solar Team üyeleri yarışlar sırasında sergilediği ekip ruhu, yardım severlik ve centilmenlik göz önüne alınarak ayrıca  “Kurul Özel Ödülüne” de layık görüldü.

Ödül Töreni 17 Ağustos 2014 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın, katılımı ile gerçekleşti. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu da törende bulundu.

26 Üniversiteden 29 aracın katıldığı yarışmada, Sakarya Üniversitesi Saguar 2 isimli aracı ile birinci, İstanbul Teknik Üniversitesi Ariba 7 isimli aracı ile ikinci,  Trakya Üniversitesi Pehlivan isimli aracı ile üçüncü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Meşe-2 isimli aracı ile dördüncü oldu.

Mühendislik Fakültesi öğrencileri Ali Deroğlu, Barış Karol, İbrahim Ayhan Bağcı, Şafak Doğru, Samet Çil, Oğuz Işık, Erkay İskar, Recep Kara, Burak Kocaalili, Ahmet Malçok, Sezer Binat, Hafize Yılmaz, Cem Yücel,  Mehtap Dinç, Ercan Ersoy ve Oğuz Can Yılmaz’dan oluşan “Pehlivan Solar Team” in Topluluk ve Proje Danışmanlığını Mühendislik Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, Yrd. Doç. Dr. Vedat Taşkın, Araştırma Görevlisi Gökhan Günay ve Fen Fakültesi’nden Uzman Fahrettin Dolaştır yürütüyor.

8 aylık bir çalışması sonucu piste çıkan Pehlivan’ın, motor,  güneş panelleri ve pilleri, haricinde bütün parçalarının tasarım, üretim ve montajı Pehlivan Solar Team tarafından gerçekleştirildi. Hedeflerinin gelecek yıllarda Avustralya’da düzenlenen dünyanın en önemli güneş arabası yarışı olan World Solar Challenge’a katılmak olduğunu belirten ekip, desteklerinden dolayı Rektörümüze teşekkür etti.
 
Bu içerik 18.08.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 3175 kez okundu.