ÖĞRETİM ÜYEMİZİN İSMİ DÜNYA’DA YENİ KEŞFEDİLEN BİR MANTAR TÜRÜNE VERİLDİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sesli ve İtalya Turin Üniversitesinden Doç. Dr. Alfredo Vizzini’nin SCI-Expanded kapsamında ve TÜBİTAK tarafından yayınlanan Turkish Journal of Botany’de, “Sesli E, Vizzini A. Two new Rhodocybe species (sect. Rufobrunnea, Entolomataceae) from the East Black Sea coast of Turkey, Turkish Journal of Botany, 2016 (Baskıda)" başlıklı yayınında Dünya için 2 yeni mantar türü keşfedildiği ve türlerden birine Türkiye’de mikoloji biliminin gelişimine yaptığı katkılarından dolayı Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Asan’ın ismi (Rhodocybe asanii) verildiği belirtildi.

Konu ile ilgili konuşan Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Asan “Adını yeni koyduk. Endemik olduğu için mantar hakkındaki bilgiler yeni. Ekonomik ve tıbbi değeri konusunda araştırma yapılması gerekmektedir.” dedi.

Makale için internet adresi: http://journals.tubitak.gov.tr/botany/accepted.htm DOI: 10.3906/bot-1607-1”.
Bu içerik 02.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 2039 kez okundu.