ÖĞRETİM ÜYEMİZDEN ULUCAK HÖYÜK KAZILARI

Kazı çalışmalarına 1995 yılında başlanan ve 2009 yılından itibaren Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Çevik’in yürütücülüğünü üstlendiği Ulucak Höyük kazıları Orta Doğu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Tübingen Üniversitesi, Melbourne Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden uzman ve öğrencilerle gerçekleştiriliyor.

Avrupa’nın en erken yerleşim merkezlerinden ve ilk çiftçilik faaliyetlerinin de yürütüldüğü yerlerden birisi olan Ulucak Höyük’te Cilalı Taş Devri 1100 yıl boyunca kesintisiz olarak takip ediliyor. Ayrıca Yabani hayvanların evcilleştirilmesinde Yakın Doğu’dan Avrupa’ya geçişte köprü görevi üstlenen Ulucak Höyük’te yapılan kazılarla İzmir’de 9000 yıl önceki Cilalı Taş Devri’ne ait izler gözler önüne seriliyor.

Ulucak Höyük kazılarında ortaya çıkan eserlerin sergilendiği ve kazı hakkında detaylı bilgilerin verildiği farkındalık toplantısı 03 Eylül 2015 Perşembe günü saat 17.30’da Ulucak Höyük kazı alanında düzenlendi.
Bu içerik 03.09.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2288 kez okundu.