ÖĞRETİM ÜYEMİZDEN LONDRA’DA HAT SERGİSİ

Yunus Emre Enstitüsü ile  Londra Kültür Turizm ve Tanıtım Müşavirliğinin iş birliğiyle düzenlenen ve Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Kasım ve İngiltere’nin eski Bağdat Büyükelçisi Terence Clark’ın hat sanatı eserlerinden oluşan serginin açılışı İngiltere'nin başkenti Londra'daki Yunus Emre Enstitüsünde, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımı gerçekleştirildi.

Biri doğu biri batıda farklı sosyal çevrelerde yetişen iki hattatın modern ve klasik tarzda ortaya koydukları hat eserlerden oluşan serginin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş açılışta yaptığı konuşmada Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Kasım ve İngiltere’nin eski Bağdat Büyükelçisi Terence Clark’a tebriklerini ileterek "Kaligrafi, geleneksel İslam sanatlarının en güzel formlarından birisidir. Aslında alfabe harfleri aynı, herhangi bir şekilde yazdığınız yazıdaki harf, bilgi, form değişmiyor ama kaligrafi vasıtasıyla İslam'ın bu muhteşem sanatını kullananlar, asırlar içerisinde tabiri caizse harflerin her birisini konuşturmuşlar." dedi.
Bu içerik 09 Kasım 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 648 kez okundu.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..