ÖĞRETİM GÖREVLİSİ AYDIN GÜLLÜ'NÜN UTES 2016 SEMPOZYUMUNDAKİ BAŞARISI

İpsala Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon bölümünde görev yapan Öğr. Gör. Aydın Güllü 24-26 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen Uluslararası Temiz Enerji Sempozyumuna katıldı.

Sempozyumda Öğr. Gör. Aydın Güllü, Doç. Dr. Hilmi Kuşçu ve Öğr. Gör. Eray Yılmazlar ile hazırladığı "Endüstriyel Tip Güneş Paneli ile Çalışan Solar-Invertorler ve Su Pompasının Enerjisi için Kullanılması" isimli bildiriyi sundu.

Sempozyum sonunda bu bildiri "Sempozyumun En İyi Bildirileri" arasında seçildi. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Öğr. Gör. Aydın Güllü “Yaptığımız çalışma sempozyuma katılan akademisyenler arasında yapılan anket sonucunda sunulan 128 bildiri arasında en iyi 9 bildiri arasına girdi. Proje kapsamında İpsala Kumdere ve Meriç Nasuhbey köylerinin içme suyu çıkarımlarında kullanılan enerji, tasarladığımız sistem ile güneş enerjisinden elde ediliyor.  Bu sayede maliyetler düşüyor.  Süloğlu Akardere köyünde kurulan sistem sayesinde yaz boyunca köylerimize bedava su verildi.” dedi.

Aynı zamanda doktora öğrencisi olan Öğr. Gör. Aydın Güllü’nün projesi Doç. Dr. Hilmi Kuşçu’nun danışmanlığında devam etmektedir. 

Bu içerik 02.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1730 kez okundu.