ÖĞRETİM GÖREVLİMİZE YURT DIŞINDAN DAVET

Üniversitemiz Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Pınar Akarçay, konusu yerel siyaset ve kentsel planlamaya etkin kamu katılımı olan doktora sonrası (post-doc) projesi İsveç'in en iyi üniversitesi olan Uppsala University tarafından kabul edildi. Aynı proje İsveç hükümeti ve Avrupa Birliği ile birlikte çalışan İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan SALAR (Swedish Association of Local Authorities and Regions) tarafından da kabul edildi. Her iki kuruma (Uppsala University ve SALAR) çalışmalarını yürütmek için davet edildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Öğr. Gör. Dr. Pınar Akarçay, “İki yıl sürecek projenin konusu yerel yönetimlerde katılımcılık. Proje yerel yönetimlerde kent planlamasına etkin kamu ya da literatürde birbiri yerine kullanılabilen halk katılımının etkinliğini ölçmeyi amaçlamaktadır. Burada etkinlik kavramı belediyenin nihai kararına etkisi üzerinden anlam kazanacak. Söz konusu etkinliği ölçmek için mülakat yöntemi kullanılacak. Bu doğrultuda yerel siyasetçiler, STK'lar, meslek örgütleri ve yerel halk ile mülakatlar yapılacak. Bu proje ile yerel yönetim yasasında yer alan belediyenin karar alma sürecine katılım mekanizmalarının etkinliği sınanmış olacak. Siyasal katılıma ne ölçüde elverişli olduğu ya da olmadığı ortaya konacak. Proje saha çalışması içerdiğinden özgün bir niteliğe sahiptir ve daha önce bu ölçüde ele alınmış çalışma bulunmadığından literatüre katkı yapma amacı taşımaktadır.” dedi.

YENİ ANAFİLAKSİ PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından “Anafilaksi” konulu panel, 18 Ekim 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Panelist Çocuk İmmünoloji ve Alerjisi bölümünden öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Gökmırza Özdemir’in yanı sıra Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nden akademisyenler ve öğrenc..

YENİ ÖĞRENCİLERİMİZDEN KARİYER GEZİSİ

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli Trakya Kariyer projesi kapsamında Üniversitemiz Kariyer Merkezi ve bölümümüz işbirliği ile Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın ve 16 öğrencimiz 17 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsünde yer alan ITÜ Arı Teknokent’te  yer alan Veripark A.Ş.’ye teknik gezi düzenledi. Veripark A.Ş..

HASTANE PERSONELİMİZE EĞİTİM VERİLDİ

Üniversitemiz Kanser Kayıt Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 18 Ekim 2017 tarihinde Merkez Başkanı Prof. Dr. Vuslat Yürüt Çaloğlu’nun katılımı ve Öğretim Görevlisi Saadet Elmas’ın anlatımı ile Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi bayan personeline Kanser Tedavisi Gören Kadınlardaki Sosyal ve Psikolojik Problemlerle Baş Etme konulu eğitim verildi.

KEŞAN YUSUF ÇAPRAZ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ORYANTASYON PROGRAMI

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine 20 Eylül 2017 tarihinde Yüksekokul Konferans Salonu’nda Oryantasyon Programı gerçekleştirildi.   Birinci sınıf öğrencilerinin yanı sıra Yüksekokul öğretim elemanları ve basın mensuplarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf &..

Eki
ALMANCA ÖĞRETMENLERİ GÜNÜ

Düzenleyen Birim: Yabancı Diller YüksekokuluYer: Balkan Kongre MerkeziTarih: 21 Ekim 2017Son Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2017Duyuru metni için tıklayınız.