ÖĞRETİM GÖREVLİMİZE YURT DIŞINDAN DAVET

Üniversitemiz Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Pınar Akarçay, konusu yerel siyaset ve kentsel planlamaya etkin kamu katılımı olan doktora sonrası (post-doc) projesi İsveç'in en iyi üniversitesi olan Uppsala University tarafından kabul edildi. Aynı proje İsveç hükümeti ve Avrupa Birliği ile birlikte çalışan İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan SALAR (Swedish Association of Local Authorities and Regions) tarafından da kabul edildi. Her iki kuruma (Uppsala University ve SALAR) çalışmalarını yürütmek için davet edildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Öğr. Gör. Dr. Pınar Akarçay, “İki yıl sürecek projenin konusu yerel yönetimlerde katılımcılık. Proje yerel yönetimlerde kent planlamasına etkin kamu ya da literatürde birbiri yerine kullanılabilen halk katılımının etkinliğini ölçmeyi amaçlamaktadır. Burada etkinlik kavramı belediyenin nihai kararına etkisi üzerinden anlam kazanacak. Söz konusu etkinliği ölçmek için mülakat yöntemi kullanılacak. Bu doğrultuda yerel siyasetçiler, STK'lar, meslek örgütleri ve yerel halk ile mülakatlar yapılacak. Bu proje ile yerel yönetim yasasında yer alan belediyenin karar alma sürecine katılım mekanizmalarının etkinliği sınanmış olacak. Siyasal katılıma ne ölçüde elverişli olduğu ya da olmadığı ortaya konacak. Proje saha çalışması içerdiğinden özgün bir niteliğe sahiptir ve daha önce bu ölçüde ele alınmış çalışma bulunmadığından literatüre katkı yapma amacı taşımaktadır.” dedi.

BAŞPEHLİVAN TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDU

Başpehlivanlar İsmail Balaban ve Turan Balaban 15 Ağustos 2017 tarihinde Üniversitemiz Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuru yaptı.Başpehlivanlar başvurunun ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Yavuz Sönmez b..

RATİP KAZANCIGİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne’nin büyük değeri, bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil hayata gözlerini yumdu. Edirne protokolü ve oldukça büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi.Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Rektörümüz Prof. Dr..

REKTÖRÜMÜZDEN İLK KAYIT

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci kayıtları 14 Ağustos 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı kayıt Merkezini ziyaret etti.  İlk Kayıt Rektörümüzden Rektörümüz Prof. Dr. Erha..

KARI KOCA TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

Üniversitemiz 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı kayıtlarında renkli görüntüler yaşanıyor. Kayıtların ilk gününde Nalan Şahin Tabakoğlu ve eşi Ahmet Faruk Tabakoğlu Üniversitemize kayıt yaptırdılar. Nalan Şahin Tabakoğlu Üniversitemiz Geleneksel El Sanatları Bölümüne kayıt yaptırırken eşi Ahmet Faruk Tabakoğlu Üniversitemiz Arkeoloji bölümüne kayıt yaptırdı. Konu ile ilgili konuşan Nal..

KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ BİR OSMANLI KENTİ: EDİRNE

Not: Katılmak isteyenlerin 15 Ağustos 2017 tarihine kadar özgeçmiş ve portfolyolarını atölye.kultur@gmail.com adresine göndermeleri ve başvuru formunun https://goo.gl/forms/UGdceholKKjXOh1V2 linkinden doldurulması gerekmektedir. Katılımcı listesi 17 Ağustos'ta fb.me/atolye.kultur adresinden duyurulacaktır.

ORYANTASYON

Düzenleyen Birim: Uzunköprü Uygulamalı Bilimler YüksekokuluTarih: 27 Eylül 2017Saat: 10.30