ÖĞRETİM GÖREVLİMİZE YURT DIŞINDAN DAVET

Üniversitemiz Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Pınar Akarçay, konusu yerel siyaset ve kentsel planlamaya etkin kamu katılımı olan doktora sonrası (post-doc) projesi İsveç'in en iyi üniversitesi olan Uppsala University tarafından kabul edildi. Aynı proje İsveç hükümeti ve Avrupa Birliği ile birlikte çalışan İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan SALAR (Swedish Association of Local Authorities and Regions) tarafından da kabul edildi. Her iki kuruma (Uppsala University ve SALAR) çalışmalarını yürütmek için davet edildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Öğr. Gör. Dr. Pınar Akarçay, “İki yıl sürecek projenin konusu yerel yönetimlerde katılımcılık. Proje yerel yönetimlerde kent planlamasına etkin kamu ya da literatürde birbiri yerine kullanılabilen halk katılımının etkinliğini ölçmeyi amaçlamaktadır. Burada etkinlik kavramı belediyenin nihai kararına etkisi üzerinden anlam kazanacak. Söz konusu etkinliği ölçmek için mülakat yöntemi kullanılacak. Bu doğrultuda yerel siyasetçiler, STK'lar, meslek örgütleri ve yerel halk ile mülakatlar yapılacak. Bu proje ile yerel yönetim yasasında yer alan belediyenin karar alma sürecine katılım mekanizmalarının etkinliği sınanmış olacak. Siyasal katılıma ne ölçüde elverişli olduğu ya da olmadığı ortaya konacak. Proje saha çalışması içerdiğinden özgün bir niteliğe sahiptir ve daha önce bu ölçüde ele alınmış çalışma bulunmadığından literatüre katkı yapma amacı taşımaktadır.” dedi.

HASKOVO VE EDİRNE – KÜLTÜREL VE TARİHİ DESTİNASYONLAR PROJESİ

Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen "Haskovo ve Edirne – Kültürel ve Tarihi Destinasyonlar" isimli projenin üçüncü toplantısı 30 Kasım - 01 Aralık 2017 tarihinde Haskovo’da gerçekleştirildi.  Toplantı proje lider partneri olan Haskovo Bölgesel Kütüphanesi toplantı salonunda Bulgaristan ve T&u..

"KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMIN STRATEJİK ÖNEMİ" KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Genetik ve Biyoteknoloji Topluluğu tarafından gerçekleştirilen "Küresel İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarımın Stratejik Önemi" konferansı 06 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve topluluk akademik danışmanı Prof. Dr...