ÖĞRENCİLERİMİZ YAPAY ZEKA ALGORİTMALARININ KULLANILDIĞI MİNİ OTONOM ARAÇ YARIŞMASINA KATILIYOR

Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencileri, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Deniz Taşkın ve Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın ile Tunca Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İlkay Demiralay’ın akademik danışmanlığında yapay zeka algoritmalarının kullanıldığı mini otonom araç yarışmasına katılacaklar.

Yarışmada açık kaynak kodlu donanım ve yazılım projesi olan MITRACECAR (Massachusetts Institute of Technology) projesi temel alınmaktadır. MIT bünyesinde 2015 yılında başlayan çalışma 2016 yılında bu yarışmanın ilkinin gerçekleştirilmesiyle devam etti. İkincisi özel girişimlerle Türkiye’de yapılacak olan yarışmanın Trakya Üniversitesi öğrencilerine gelecek ile ilgili yapay zeka teknolojilerini kavrama, geliştirme ve ileriye dönük vizyonlarını yüksek tutmada katkıda bulunması beklenmektedir. Ayrıca yerel büyük bir işletmenin bu girişime sponsor olması üniversite/sanayi iş birliği bakışı açısından Trakya Üniversitesinin genel girişimcilik adımlarına katkıda bulunacaktır.

Düzenlenen yarışma lise, üniversite öğrencileri ve otonom araç meraklılarına yöneliktir. Yarışmaya üniversitemiz 3 takım olarak katılacaktır. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü doktora öğrencisi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli Mühendis Selçuk Yazar, yüksek lisans mezunumuz Altuğ Yiğit ile yüksek lisans öğrencimiz Haldun Yılmaztürk takım lideri olarak görev almaktadır. Yarışma ile yakın gelecekte hayatın her alanında yer bulacak otonom sistemlerin tasarlanması ve yapay zeka algoritmalarının geliştirilmesi konularında Ülkemizde teknolojik dönüşümü gerçekleştirecek firmalarının ihtiyaç duyacağı insan kaynağının oluşmasına katkı sağlaması hedeflenmektedir.

Yarışma 3 aşamadan oluşmaktadır. Ocak 2018, Mart 2018 ve Mayıs 2018 aylarında gerçekleştirilecek olan yarışma süresince öğrencilerimiz yapay zeka algoritmaları geliştirmeye devam edeceklerdir.

Yarışmaya hazırlanacak takımlara ücretsiz olarak dört hafta sonu toplamda sekiz gün sürecek olan derin öğrenme eğitimi verilecek olup eğitimi başarıyla tamamlayan takım üyeleri “Derin Öğrenme Uzmanı” sertifikası almaya hak kazanacaktır.

Öğrencilerimiz ve akademik danışmanları 28-29 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde Arı Kent 2 binasında yer alan Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfının ofisinde düzenlenen 2 günlük ilk eğitime katıldı. İlk hafta eğitimde mini otonom aracın montajı, Robot İşletim Sistemi, GİT kullanımını uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..