NURAN ÇAKMAKÇI ÜNİVERSİTEMİZİ YENİDEN KÖŞESİNE TAŞIDI

Hürriyet gazetesi yazarlarının Edirne seyahatinin yankıları devam ediyor. Edirne’nin güzelliklerini anlatan yazarlardan Nuran Çakmakçı daha önce Balkanların 7/24 açık tek kütüphanesi olan Üniversitemiz Merkez Kütüphanesini sayfasına taşımıştı. 14 Nisan 2017 tarihli Hürriyet gazetesinde Üniversitemizi okuyucularına aktarmaya devam eden Nuran Çakmakçı, 2300 yabancı uyruklu öğrenciye eğitim veren Üniversitemizin 10.000 yabancı uyruklu öğrenci hedefi bulunduğunu, Üniversitemiz Hastanesinden ve Dünya’daki tek Roman enstitüsü olan Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünü sayfasına taşıdı.
Bu içerik 17 Nisan 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 250 kez okundu.

20. YÜZYILIN SON SOYKIRIMI: SREBRENİTSA KONFERANSI VE 100 KARİKATÜRLE SREBRENİTSA SOYKIRIMI SERGİSİ

Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından Srebrenitsa Soykırımının 22. Yılı anısına düzenlenen 20. Yüzyılın Son Soykırımı: Srebrenitsa Konferansı ve 100 Karikatürle Srebrenitsa Soykırımı Sergisi 13 Temmuz 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi. Sergi açılışına ve konferansa Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büy&uum..

ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU HERRY SUDRADJAT’DAN ZİYARET

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve beraberindeki heyet 19 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyarette etti. Bilimsel ve kültürel konuların ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Endonezya 260 milyon nüfusu, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip dost ve kardeş bir Ülke. Bizi birbirimize bağlayan tarihi bağla..