MİMARLIK FAKÜLTESİ 2013 - 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ

Mimarlık Fakültesi 2013 – 2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 09 Haziran 2014 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven, akademisyen, öğrenci ve velilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan törende, mezuniyet konuşmasını öğrenciler adına fakülte birincisi Melike Özdemir yaptı.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven, fakültenin sıralamada üniversitemizin en yüksek puanlı bölümleri arasında olduğunu söyledi. Mezun öğrencilerin istihdam alanlarının genişliğinin ve iş bulma konusunda sıkıntı yaşamadıklarının altını çizdi.

Rektörümüz de, “Sevgili öğrenciler sizler şanslısınız. Mimar Sinan’ın dokunduğu, eserlerini bıraktığı bu tarihî şehirde; dünyanın tacı olan Selimiye’nin gölgesinde okudunuz. Bu anlamda mimarlık eğitimi yapılabilecek en güzel şehirlerden birinde öğrenim gördünüz” dedi. Öğrencilere hedeflerini büyük tutmaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Yener Yörük, yalnızca Türkiye’de değil başta Türk cumhuriyetleri ve Balkanlar olmak üzere dünyanın her yerinde çalışabileceklerini kaydetti. Öğretim elemanlarını özverili çabalarından dolayı tebrik eden rektörümüz, öğrencilere yaşamları boyunca başarılar diledi ve Trakya Üniversitesi ile bağlantılarını koparmamalarını istedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, protokol ve bölüm hocaları tarafından mezuniyet belgeleri ve plaketler verildi. Tören, öğrencilerin okuduğu “Sinan yemini” ile son buldu.

Bu içerik 09.06.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 3780 kez okundu.