MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTEMİZDE ANILDI

Mimar Sinan Haftası etkinlikleri kapsamında, 09 Nisan 2014 tarihinde Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimar Sinan Salonu’nda “Mimar Sinan’ı Anma Töreni” gerçekleştirildi. Törene Vali Hasan Duruer, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven, TMMBO Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Başkanı Mimar Turgut Çakır, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

“Mimar Sinan’ı Anma Töreni” etkinliğinde Prof. Dr. Ataman Demir ve Prof. Dr. Cengiz Erzurun, Mimar Sinan’ın hayatı ve eserleriyle ilgili sunum yaptılar. Sunumlarında, Mimar Sinan’ın çocukluk döneminden başlayarak ustalık dönemine ve ortaya koyduğu eserlerinin tanıtılmasına kadar genişçe bilgi verdiler.

Etkinliğin sonunda valimiz ve rektörümüz,  Ataman Demir ve Cengiz Erzurun’a hocalarımıza şehrimizdeki birçok eserin yanı sıra Selimiye Camii gibi bir şaheseri bize miras bırakan Mimar Sinan’ı genç kuşaklara ve mimar adaylarına tanıtarak hayırla yâdetmelerinden dolayı teşekkür ettiler.

Bu içerik 10.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2267 kez okundu.