MİLLİ EĞİTİMİN BOŞNAKÇA VE ARNAVUTÇA EĞİTİMİNE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN DESTEK

Üniversitemiz ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda seçmeli olarak verilecek Boşnakça ve Arnavutça derslerinin müfredat ve ders kitaplarının Üniversitemiz Balkan Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Arnavut Dili ve Edebiyatı ile Boşnak Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları tarafından oluşturulmasına yönelik protokol 21 Ekim 2016 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu arasında imzalandı.

İmza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp, Arnavut Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhan Kırlıdökme Mollaoğlu, Boşnak Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şahin Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Elif Bakar, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Serdar Arhan katıldı.

İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Dr. Genel Müdürü Cem Gençoğlu, “Bu protokol bizi çok heyecanlandırıyor. Balkan ve Türk medeniyetleri zaman içinde iç içe geçmişlerdir. Onlarda Türkçe seçmeli ders olarak verilerek 6 bin öğrencinin Türkçeyi öğrenmesi bizi memnun etti. Bu protokolle bizde Boşnakça ve Arnavutçayı seçmeli ders olarak vereceğiz ve böylelikle bu medeniyetler yeniden ortak noktada buluşacaklar.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında “Edirne Balkanlara açılan kapı ve geçiş güzergahı. Üniversite olarak misyonumuz ve vizyonumuz Balkanlardır. Üniversitemizde bulunan Balkan Araştırma Üniversitesi Türkiye’de tek. Aynı zamanda Ülkemizde Boşnakça ve Arnavutça dil eğitimi bir tek Üniversitemizde verilmektedir. Orada konuşulan diller bizim temel hedefimizdir. Bu nedenle Boşnakça ve Arnavutçanın seçmeli ders olmasını önemli buluyoruz. Materyalleri hazırlamak bizim için onur. Bu iki dilin seçmeli ders olması hem öğrencilerimiz için hem de Bosna Hersek ve Arnavutluk’ta yaşayan vatandaşlar için bir iş imkanı olacaktır.” dedi.

Bu içerik 21.10.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 2291 kez okundu.