MEZUNUMUZUN YURT DIŞINDAKİ BAŞARILARI

Üniversitemiz 2004-2008 dönemi öğrencilerinden Zeynep Akata, Mart 2017'de  Amsterdam Üniversitesi (University of Amsterdam - UvA) Makine Öğrenmesi Laboratuvarı’nda (Amsterdam Machine Learning Lab - AMLab) Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Yrd. Doç. Dr. Zeynep Akata aynı zamanda Amsterdam'da bulunan Bosch Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Delta Laboratuvarında yönetici ve Almanya'nın Saarbrücken şehrinde bulunan Max Planck Enstitüsünde kıdemli araştırmacı konumlarına getirildi.
 
Zeynep Akata, Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden bölüm ve fakülte birincisi olarak 2008 yılında mezun oldu. 2008-2010 yılları arasında Almanya'nın Aachen Teknik Üniversitesinde (RWTH Aachen) yüksek lisansını ve 2011-2014 yılları arasında Fransa'nın Grenoble şehrindeki Ulusal Matematik ve Otomasyon Enstitüsünde (INRIA) doktorasını tamamladı. 2014-2017 yılları arasında Max Planck Enstitüsünde doktora sonrası çalışmalarını gerçekleştirdi. Ekim 2016 ile Mart 2017 arasında Kalifornia Üniversitesi Berkeley'de (UC Berkeley) ziyaretçi araştırmacı olarak görev alan Yrd. Doç. Dr. Akata, Michigan Üniversitesi ile de ortak çalışmalar yürütmektedir.
 
Yrd. Doç. Dr. Zeynep Akata'nın aldığı başlıca ödüller Amerika'daki The Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) bünyesinde açıklanabilir yapay zeka (Explainable Artificial Intelligence - XAI) proje destegi, Lise Meitner Üstün Kadın Bilgisayar Mühendisleri Ödülü (Lise Meitner Award for Excellent Women in Computer Science), Fransız Hükümeti CIFRE programı çerçevesinde Fransız Devlet doktora bursu, IEEE Bilgisayarla Görme ve Örüntü Tanıma Konferansı (IEEE Computer Vision and Pattern Recognition - CVPR) ve Avrupa Bilgisayarla Görme Konferansı (European Conference of Computer Vision - ECCV) en iyi hakem ödülleridir. Dr. Akata'nın 2 adet SCI yayını dışında alanında saygın IEEE konferanslarında yayınlanan 11 adet makalesi, 537 atıfı ve 1 adet Amerika patenti bulunmaktadır.
Bu içerik 05.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 503 kez okundu.