MEZUNLARIMIZ İLE İFTARDA BULUŞTUK

Trakya Kalkınma Ajansı ve Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “İftar Yemeğinde Mezunlarımız ile Buluşuyoruz” etkinliği 16 Haziran 2017 tarihinde Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, müdürler ve mezun öğrencilerimiz katıldı.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak etkinlikte yaptığı konuşmada merkezin amaçlarından bahsederek öğrencileri eğitimleri devam ederken iş hayatına hazırlamak ve işveren iş gücü buluşmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin mezunlar adına yaptığı konuşmasında 1989 yılında Trakya Üniversitesine girdiğini tüm akademik eğitimini Trakya Üniversitesinde tamamladığını ve Trakya Üniversitesi mezunu olmaktan duyduğu gururu ifade etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin “Burada toplanmamızın bu akşam iki önemli sebebi var Birincisi dostlarla bir araya gelmek. İkinicisi ise yeni mezun arkadaşlarımıza ışık tutmak, yol göstermek ve onların istihdamına bir derece katkı vermek için Trakya Kariyer projesi kapsamında burada bulunuyoruz.” diyerek Trakya Kariyer Projesi’nin amaç ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Mümin Şahin bu proje ile bölgemizin daha da büyüyeceğini, Üniversitemizin girişimciliği ve yenilikçiliği daha da artacağını ve nitelikli iş gücünün günden güne artış göstereceğini ifade etti. Rektör Yardımcımız ayrıca konuşmasında Üniversite olarak genç mezunlarımızın her zaman yanında olacaklarını vurguladı.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında “Trakya Üniversitesi pek çok mezun vermiş 35 yaşında bir kurum. Üniversitenin görevi sadece okulda okurken eğitim vermek değil okul bittikten sonra da yetiştirdiklerinden sorumludur. Buradaki bu güzel buluşma bunu temsil ediyor. Trakya Üniversitesi aidiyeti içerisinde ileriye doğru Üniversitemiz için neler yapılabileceği, yeni mezunlarımızı hayata kazandırmak için neler yapılabileceği ile ilgili bir araya gelip konuşulduğu güzel bir ortam oluştu. Bundan dolayı Trakya Kalkınma Ajansına, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Senato üyelerimizin pek çoğu Üniversitemizden mezun olmuştur. Şu anda bizden yetişmiş hocalarımız tarafından yönetilen bir Üniversite olmak da bir ayrıcalık ve onurdur. Çünkü içinden geldiği ve yetiştiği bir kuruma hizmet ediyor ve kendisinden sonra gelecek olanlara da yol gösterici oluyorlar. Bu vesile ile bir araya gelen hocalarıma ve öğrencilerime saygılar sunuyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sema ve Hacivat-Karagöz gösterisi gerçekleştirildi.
Bu içerik 19.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1584 kez okundu.