MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından Mevlit Kandili vesilesiyle gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Programı 28 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ile dekanlar, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Kur’an tilaveti ile başlayan programda Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizi anmak için toplandık. Güzel bir toplantı olmasını umuyorum.” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç “Türk Milletinde Hz. Peygamber Sevgisi” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Cevdet Kılıç “Bugün Sevgili Peygamberimizi temsilen sevdiklerinize gül verin. Gül veremiyorsanız gülüverin çünkü dinimizde tebessüm etmek sadaka hükmündedir. Biz millet olarak Peygamberimizi anarken onun sadece ismi ile değil güzel sıfatları ile anar, ardından da salavat getiririz. Çocuklarımıza isim koyarken O’nun ve ehlibeytinin isimlerinden koyarız. Saygısızlık olmaması için Muhammet ismini Mehmet olarak telaffuz ederiz. Anadolu’da doğan her erkek çocuğuna Muhammet göbek ismi olarak konulur. Biz de önemli günlerde mevlit okutma geleneği vardır. Süleyman Çelebi tarafından yazılan Vesilet’ün Necat isimli bu eser doğum, ölüm, evlilik gibi önemli olaylardan sonra okunur. Bunlar Peygamberimize olan sevgimizin en somut örneğidir.” diyerek Peygamberimize yazılmış şiirlerden örnekler vererek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abbas Yahya yönetiminde Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Korosu ve Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Topluluğu bir konser verdi.

Bu içerik 29 Kasım 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 585 kez okundu.