MAKEDONYALI RESSAM FEHİM HUSKOVİÇ ‘DOKUNUŞ’ İSİMLİ KİŞİSEL RESİM SERGİSİYLE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi, çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden, Makedonyalı ünlü Ressam Fehim Huskoviç’i ağırlıyor. 17 Kasım 2017 Cuma günü açılışı gerçekleştirilecek olan, Kuratörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Ersan Sarıkahya ve Yrd. Doç. Ayhan Çetin’in, organizatörlüğünü de Trakya Üniversitesi adına Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı’nın  üstleneceği ‘Dokunuş’ isimli kişisel resim sergisinde, Huskoviç, eserlerini Edirne’li sanatseverlerle buluşturacak.

 İki üniversite arasındaki bağları güçlendirmek ve Balkan ülkeleri ile olan dayanışmayı pekiştirmek adına önemli bir girişimi üstlenen serginin sahibi Prof. Fehim Huskovic 1967 yılında Makedonya’da (eski Yugoslavya) Veles kentine bağlı Orizari köyünde doğdu. Üsküp’te Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Güzel Sanatlar Akademisini ve yüksek lisans eğitimini Profesör Zoran Yovanoviç – Dobrotin atölyesinde yaptı. Bulgaristan Sofya Üniversitesi’nde resim sanatının pedagoji ve metodoloji alanında mastır ve doktora programlarını tamamladı. Makedonya, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, Avusturya, Bosna-Hersek, Norveç, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan’ın da aralarında bulunduğu birçok ülkede 80’in üzerinde kişisel sergi açtı. 1988 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışında 700’den fazla karma sergiye katıldı. Ayrıca dünya çapında 150’nin üstünde uluslararası resim kolonisi ve sanat sempozyumlarında yer aldı. Çizim, resim, grafik ve pedagoji alanlarında 27 ödülün sahibi oldu. BANU- Bosna Hersek başta olmak üzere çok sayıda uluslararası sanat derneğinin ve platformunun üyesidir. Eserleri dünyanın farklı yerlerindeki birçok müzede ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Akademik hayatını Üsküp’te Güzel Sanatlar Fakültesi’nde profesör olarak devam ettiren Fehim Huskovic, resim çalışmalarını da aynı şehirdeki atölyesinde sürdürmektedir. 

 Üsküp Güzel Sanatlar Fakültesi Profesörü Fehim Huskoviç’in özel seçki eserlerinden hazırlanan  resim sergisi, 17- 30 Kasım 2017 tarihleri arasında Edirne’li sanatseverlerle buluşturulacak. 17 Kasım 2017 Cuma günü saat 17.00’da Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sergi Salonu’nda başlayacak açılışı gerçekleştirilecek olan  sergi sanatseverleri bekliyor.

Bu içerik 08.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 148 kez okundu.