“MAKAMDAN ŞİFAYA XIX” MÜZİK TERAPİ KONSERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Darüşşifa Müzik Araştırma ve Uygulama Topluluğu, Sultan ll. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin on yedinci kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan 2014 tarihinde “Makamdan Şifaya XIX” Müzik Terapi Konseri verdi. Çeşitli makamlardan eserlerin icra edildiği konsere Edirne Valisi Hasan Duruer ve eşi, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve eşi, Rektör Prof.Dr. Yener Yörük ve eşi, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süleyman Pişkin ve eşi, fakülte dekanları, yüksek okul müdürleri, akademisyenler, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle bazı dış temsilciliklerin üyeleri ve sanat severler katıldı.

Müzik severler ve müze ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği ve yaklaşık bir saat süren konser, külliye içinde 1488'den beri yer alan darüşşifa (hastane) bölümünde gerçekleşti. Yüzyıllar boyunca önceleri her türlü hastaya; sonraları sadece ruh ve akıl hastalarına hizmet vermiş bir sağlık kuruluşu olan üniversitemizin bünyesindeki bu tarihi mekân, geçmişte hastalarının müzik, su sesi ve güzel kokularla tedavi uygulamalarıyla biliniyor.

Konserin ilk bölümünde manik tedaviye yönelik yavaş ritimli parçalar çalındı. İkinci bölümünde depresyona karşı hareketli şarkılar icra edildi. Arada topluluk yönetmeni ve aynı zamanda Tıp Fakültesi hocası olan Prof. Dr. Levent Öztürk dinleyicilere bir ilk yaşatacaklarını belirterek, katılımcılara kalp sesleri dinletti ve kalp seslerini fonu altında topluluk “Dil-bestenim meshurunum” şarkısını icra etti.

Etkinlik, Edirne Valisi Hasan Duruer‘in, müzenin etkileyici atmosferinde on dokuzuncu konserini veren Darüşşifa Müzik Araştırma ve Uygulama Topluluğu adına topluluk üyesi üniversitemizin Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Levent Öztürk’e teşekkür plaketi vermesiyle son buldu.

Bu içerik 24.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2453 kez okundu.