LALE VE GÜL SERGİSİ AÇILIŞI

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında Edirne Valiliği, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ve Edirne Türk-İslam Eserleri Müzesi tarafından düzenlenen “Lale ve Gül” konulu sergi açılışı 15 Nisan 2015 tarihinde Edirne Türk-İslam Eserleri Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Sergi açılışına Vali Dursun Ali Şahin, Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, İl Müftüsü Emrullah Üzüm, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşması Türk-İslam Eserleri Müzesi Müdürü Hasan Karakaya tarafından gerçekleştirildi. Hasan Karakaya yaptığı konuşmanda gül ve lale motiflerinin Türk-İslam kültüründeki yerinden bahsetti. Konuşmanın ardın Vali Dursun Ali Şahin’e ve Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin’e öğrenci çalışmalarından oluşan hediyeler sunuldu. Açılışın ardından sergi sanatseverler ve protokol tarafından gezildi.

Bu içerik 15.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1512 kez okundu.