KÖSTENCE OVIDIUS ÜNİVERSİTESİ ZİYARET EDİLDİ

Rektörümüz Romanya’da Türklerin en çok yaşadığı bölgede yer alan Ovidius Üniversitesini Rektörü Prof. Dr.Sorin Rugina’yı makamında ziyaret etti.

Ovidius Üniversitesini Rektörü Prof. Dr.Sorin Rugina Üniversitelerinin 1961 yılında kurulduğunu, 15000 civarında öğrenciye sahip olduklarını, kapılarının herkese açık olduğunu ve okullarını bir barış üniversitesi haline getirmeye çalıştıklarını belirtti. TİKA’nın Matematik Bölümlerinde bir merkez ve gelişmiş bir kütüphane kurulmasına büyük destek verdiğini ve bu konuda müteşekkür olduğunu söyledi. Özellikle Balkan Üniversiteler Birliği’nin kurucu Üniversitelerinden biri oldukları için çok mutlu olduklarını ve birliğe çok önem verdiğini ifade etti. Trakya Üniversitesinde Romen Dili Bölümü açılması ile ilgili her katkıya hazır olduklarını vurguladı.

Rektörümüz Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu Köstence’de olmaktan mutlu olduğunu, Edirne ile Köstence arasında tarihi ve kültürel anlamda organik bağlar bulunduğunu, Üniversitemizin her türlü işbirliğine hazır olduğunu, iki üniversite arasında Erasmus programının aktif olarak kullanıldığını ve bu yıl içerisinde Üniversitemizde Ovidius Üniversitesi ile ortak iki kültür ve sanat etkinliği düzenlendiğini, bu etkileşimin diğer alanlara da yayarak en kısa zamanda kardeş üniversiteler haline gelineceğinden hiç kuşkusu olmadığını belirtti. Ayrıca bu yıl içerisinde Romanya Tanıtım Günlerinin Trakya Üniversitesinde gerçekleştiğini söyledi.

Toplantıda Mevlana Programı tanıtıldı. İkili Anlaşma ve Mevlana Protokolü en kısa zamanda basın önünde imzalanması kararlaştırıldı.

Prof. Dr. Sorin Rugina, Üniversitelerine adını veren ünlü şair Ovidius’un 2000. Ölüm yıldönümü olması münasebeti ile Rektörümüz Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz’a Ovidius Madalyası ve Diploması verdi.

Toplantıya ayrıca Köstence Başkonsolosu Sayın Uygar M Sertel ve TİKA Koordinatörü Sayın Hacı Ahmet Daştan’da katıldı.
Bu içerik 11.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1190 kez okundu.