KOSOVA KDTP MİLLETVEKİLLERİNDEN VE PRİZLENLİLER DERNEĞİ BAŞKANINDAN ZİYARET

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) milletvekilleri Fikrim Damka ve Müferah Şinik, Kosova Prizrenliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülen Aksu Türker ile beraber 27 Kasım 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Görüşmede Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da yer aldı.

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) milletvekilleri gerçekleştirdikleri ziyarette Kosova‘da yaşanan sağlık problemlerinden bahsederek hastalık sayılarında artış olduğunu belirttiler. Milletvekilleri, hastalık sayılarında görülen bu artışın ülkede yaşanan maddi sıkıntılar ve vatandaşların sağlık sigortasının olmamasından kaynaklandığını ifade ederek hastaların yurtdışında tedavi görmek zorunda kaldıklarını ve Türkiye’ye bu sebeple pek çok hasta gönderdiklerini ifade ettiler. Türk soylu vatandaşlar için öncelikli olarak sağlık hizmetleri konusunda destek beklediklerini ifade eden KDTP’li milletvekilleri, ayrıca Üniversitemize Kosova‘dan çok sayıda öğrenci gönderdiklerini ve ülke olarak her yıl yurtdışına 100 öğrenci gönderme kontenjanlarının bulunduğunu ifade ederek bu sayının artırılması isteklerini dile getirdiler.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Göreve geldiğimiz günden itibaren uluslararası bir üniversite öğrencisi neye ihtiyaç duyar diye düşünüp öğrenim harçlarını Ülkemiz öğrencileri ile aynı seviyeye gelecek şekilde düzenledik. Ayrıca, uluslararası öğrenci kontenjanlarımızı artırdık. Böylece yurtdışından gelen öğrenci sayısında geçen yıla oranla %20’lik bir artış sağladık. Ülkemiz üniversiteleri içerisinde Balkanlar’dan en çok öğrenciye sahip Üniversiteyiz. Bununla birlikte yurt olanaklarını artırdık ve artırmaya da devam ediyoruz. Öğrencilerimiz için gerçekleştirdiğimiz “Bir Öğrenci De Sen Okut” kampanyamızla karşılıksız burs imkanları sağladık. Üniversitemizi bir eğitim üssü yapmak istiyoruz ve bu hedef doğrultusunda Kosova’dan gelecek öğrencilere her konuda desteğe hazırız.” dedi. Üniversitemiz hastanesi hakkında da bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, hastanemizde yeniden yapılandırmanın hızla devam ettiğini belirterek “Bölümlerimizde hiçbir eksiğimiz yok, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Hastanemizi bir butik hastane yapmayı hedefliyoruz. Türk soylu vatandaşlara uygun ücretlerle tedavi hizmeti vermeye hazırız.” dedi.

Rektörümüz, Prizrenliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülen Aksu Türker’e Kosova’dan Üniversitemize eğitim için gelen öğrenciler hakkında bilgi vererek “Üniversitemizde uluslararası öğrencilerimize yönelik her konuda destek veriyor ve gerekli yönlendirmeyi yapıyoruz. Dil problemi olan öğrencilerimize Türkçe dil eğitimi veriyoruz. Bu sayede geçen yıl üç bölüm birincimizin ikisi Kosovalı olmak üzere Balkan kökenli öğrenciler olduğuna şahit olduk.” dedi. Rektörümüz ayrıca Üniversitemizin düzenlediği Kosova gecesinden herkesin memnuniyet duyduğunu ve Kosova Ankara Büyükelçisi’nin Üniversitemizi ziyarete gelerek kendilerine çok teşekkür ettiklerini belirtti. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Balkan öğrencilerine verilmek üzere Kosovalı derneklerden burs desteği sağlanırsa bunun çok faydası olacağını söyledi. Gülen Aksu, Rektörümüze bu desteği sağlayabileceklerini belirterek öğrencilerinin başarısını duymaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun öğrencilerimize sadece ekonomik, barınma ve moral desteği değil aynı zamanda kaliteli bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bu anlamda kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalarımız olduğundan, Üniversite bölümlerimizin başta Tıp Fakültesi olmak üzere sırayla akredite olmaya başladığından bahsetti. Rektör Yardımcımız ayrıca öğrencilerimizin kendi şehirlerine benzer bir ortam olan Edirne’de huzurlu bir öğrenim hayatı geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Toplantı sonunda karşılıklı hediyeler takdim edildi.
Bu içerik 28.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 672 kez okundu.