Trakya Üniversitesi Konservatuvarına Doç. Ahmet Hamdi Zafer’in Müdür olarak atanması nedeni ile 25 Ağustos 2016 tarihinde bir devir teslim töreni düzenlendi. Törende Doç. Ahmet Hamdi Zafer Müdürlük görevini Prof. Süleyman Sırrı Güner’den devraldı.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin Katıldı.

Doç. Ahmet Hamdi Zafer Kimdir?

1980 yılında Edirne’de doğan Ahmet Hamdi Zafer keman eğitimine 1991 yılında Trakya Üniversitesi bünyesinde açılan Devlet Konservatuvarında Prof. Nuri İyicil ile başladı. Daha sonra Doç. Dr. Erol Tarkum,  Prof. Arif Manaflı, Prof. Çiğdem İyicil, Prof. Cihat Aşkın ve Doç. Zühra Mansurova ile çalışmalarına devam etti. 

 2001 yılında lisans bölümünden başarı ile mezun oldu ve Doç. Zühra Masurova’nın Yüksek Lisans Programı’na kabul edildi.

2005 yılında Yüksek Lisans Programı’nı başarı ile bitiren sanatçı aynı yıl içerisinde Sanatta Yeterlik Programı’na kabul edildi ve 2007 yılında Sanatta Yeterlik Programı’ndan başarılı bir şekilde mezun oldu.

2008 yılında Yardımcı Doçent olarak Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarına atandı ve daha sonra 2013 yılında Doçent unvanı almaya hak kazandı. 2014 yılından bu yana Konservatuvar Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir.2015 yılından itibaren Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. Sanatçı 2011 yılından beri Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası’nın başkemancılığı görevini sürdürmesinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışı solo, oda müziği ve orkestra konserlerine de halen devam etmektedir.

Bu içerik 26.08.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1789 kez okundu.