KİMYA BÖLÜMÜNE AKREDİTASYON SERTİFİKASI VERİLDİ

Trakya Üniversitesinde akreditasyon çalışmaları devam ediyor. Biyoloji bölümünün ardından Fen Fakültesi Kimya bölümü de Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil Tarih ve Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 5 yıl süre ile akredite edildi. Akreditasyon sertifikasının verilmesi vesilesiyle Fen Fakültesi Dekanlığında 07 Kasım 2017 tarihinde bir tören düzenlendi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Erol Okan ile akademisyenler katıldı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, “Fen Fakültesi, akreditasyonun Üniversitemizde başladığı yerdir. Kimya bölümü ile gurur duyuyoruz. Hedefimiz tüm bölüm ve programlarımızın akredite olması. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

FEDEK adına törende bulunan Yönetim Kurulu Üyesi ve Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Ayşe Kara Hansen FEDEK’i tanıtarak başladığı konuşmasında akreditasyonun neden önemli olduğundan, akreditasyon süreçlerinden ve bu süreçlerin bölümlere olan kazanımlarından bahsetti. Prof. Dr. Ayşe Kara Hansen “2017 yılının Mart ayında FEDEK değerlendirme takımının yaptığı değerlendirme ziyareti sonrasında hazırlanan Değerlendirme Takımının sonuç raporu ve FEDEK’in ilgili kurullarının raporları doğrultusunda FEDEK tarafından Trakya Üniversitesi Fen Fakültesinin Kimya Bölümüne Eylül 2022 yılına kadar geçerli olmak üzere 5 yıl süreli akreditasyon verilmiştir. Programlarınızın değerlendirme sürecinde katkıları ve desteklerinden ötürü başta Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şevket Erol Okan ve tüm akademik ve idari personele teşekkür ederiz. Bugün burada aldığınız bu belge sizleri diğer Fen Fakültesi programları arasında öne çıkarmaktadır.” dedi.

Sertifikanın Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mesut Kaçan’a takdim edilmesi ile tören son buldu.

Bu içerik 08.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 820 kez okundu.