KİMYA BÖLÜMÜNE AKREDİTASYON SERTİFİKASI VERİLDİ

Trakya Üniversitesinde akreditasyon çalışmaları devam ediyor. Biyoloji bölümünün ardından Fen Fakültesi Kimya bölümü de Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil Tarih ve Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 5 yıl süre ile akredite edildi. Akreditasyon sertifikasının verilmesi vesilesiyle Fen Fakültesi Dekanlığında 07 Kasım 2017 tarihinde bir tören düzenlendi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Erol Okan ile akademisyenler katıldı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, “Fen Fakültesi, akreditasyonun Üniversitemizde başladığı yerdir. Kimya bölümü ile gurur duyuyoruz. Hedefimiz tüm bölüm ve programlarımızın akredite olması. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

FEDEK adına törende bulunan Yönetim Kurulu Üyesi ve Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Ayşe Kara Hansen FEDEK’i tanıtarak başladığı konuşmasında akreditasyonun neden önemli olduğundan, akreditasyon süreçlerinden ve bu süreçlerin bölümlere olan kazanımlarından bahsetti. Prof. Dr. Ayşe Kara Hansen “2017 yılının Mart ayında FEDEK değerlendirme takımının yaptığı değerlendirme ziyareti sonrasında hazırlanan Değerlendirme Takımının sonuç raporu ve FEDEK’in ilgili kurullarının raporları doğrultusunda FEDEK tarafından Trakya Üniversitesi Fen Fakültesinin Kimya Bölümüne Eylül 2022 yılına kadar geçerli olmak üzere 5 yıl süreli akreditasyon verilmiştir. Programlarınızın değerlendirme sürecinde katkıları ve desteklerinden ötürü başta Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şevket Erol Okan ve tüm akademik ve idari personele teşekkür ederiz. Bugün burada aldığınız bu belge sizleri diğer Fen Fakültesi programları arasında öne çıkarmaktadır.” dedi.

Sertifikanın Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mesut Kaçan’a takdim edilmesi ile tören son buldu.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..