KEŞAN YUSUF ÇAPRAZ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ

Üniversitemiz Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Mezuniyet Töreni 25 Mayıs 2017 tarihinde Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp, Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nezih Dağdeviren, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ahmet Hamdi Zafer, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Üniversitemize değerli katkıları bulunan işadamı Ahmet Yörük, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan törende öğrenciler adına okul birincisi Ufuk Bağcı konuşmasını gerçekleştirdi.

Yüksekokul Müdür V.  Doç. Dr. Adil Oğuzhan konuşmasında “Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun 1600 öğrencisinden bu dönem; İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü, Gümrük İşletme Bölümü, Uluslararası Ticaret Bölümü, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden 240 öğrencinin mezuniyet törenleri münasebetiyle bir aradayız. Değerli genç öğrenciler; yaşamımızın en güzel ve heyecanlı günlerini Keşan’da geçirdiniz. Üniversitemizde aldığınız eğitimle, bundan sonraki hayatınızda ihtiyaç duyacağınız bilgileri burada edinmeyi öğrendiniz. Böylece size emek veren ailelerinizden ve hocalarınızdan aldığınız bilgi ve görgüyü harmanlayarak geleceğe artık hazırsınız. Doğrusu burada sizler, öğrenmeyi öğrendiniz. Bundan sonra da öğrenmeye devam edeceksiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda bilimi ve bilgiyi kendinize rehber ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline önce sağlam bir ‘taş’, sonra da iyi bir vatandaş olun temennisi ile kendim ve okulumuzun Akademik ve İdari personeli adına sizlere başarı ve mutluluklar dilerken yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diyerek öğrencilere ve öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, “Bugün bir kutlama günüdür. Öğrencilerimizin bu noktaya gelmelerinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan anne ve babalara, öğrencilerimizin meslek sahibi olabilmeleri için bilgi ve deneyimlerini aktaran hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bugün öğrencilerimizin olduğu kadar anne, babalarının ve hocalarının gurur günüdür. Sevgili mezunlarımız; bu noktadan geriye doğru baktığımda asıl önemli olanın yaşamaya değer bir hayat sürdürmek olduğu kanaatine vardım. Başarılı olmak asla meslek sahibi olmak değildir. Başarılı olmak sevdiğiniz işi yapabilmek ve bu işi yaparken de huzurlu, mutlu, üretken ve sağlıklı olabilmektir. Bazen başardığınızı sandığınız için sevindiğiniz olaylar, sizin hayatı mutlu olmadan geçirmenize neden olabilir. Bazen de başaramadığınız için hayal kırıklığı yaşadığınız olay sizin mutlu ve dolu dolu bir hayat sürmenize sebep olabilir. Önünüzdeki hayat yolu ne kadar belirsiz olursa olsun ulaşacağı nihai nokta bellidir. Gerçek başarı baki kalan şu kubbede hoş bir seda bırakabilmektir. Diplomanız ve aldığınız eğitiminiz sizlere bundan sonraki hayatınızda önemli bir avantaj sağlayacak. Ancak hedefi olanlarınız en avantajlılardır. Lütfen hedeflerinizi koyunuz.” diyerek mezun olan öğrencilere, öğrencilerin ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu okul birincisi Ufuk Bağcı’ya, Keşan Kaymakamı Nuri Özder okul ikincisi Fatma Keskinsin’e, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan okul üçüncüleri Seher Şahin ve Cansu Balkız’a plaketlerini verdi.
 
Dereceye giren öğrencilerin plaketlerinin verilmesinden sonra okul birincisi Ufuk Bağcı Yüksekokul Müdür V. Doç. Dr. Adil Oğuzhan’ın eşliğinde yaş kütüğüne plaka çaktı. Tören, mezun öğrencilere belgelerinin verilmesi ve ardından meslek andının okunmasıyla son buldu.
Bu içerik 05.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1394 kez okundu.