KEŞAN MESLEK YÜKSEKOKULUNDA TRAMEP ÇALIŞTAY GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Boğaziçi Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi iş birliğinde Avrupa Birliği ve T. C. Çalışma Bakanlığı destekli turizm sektöründe iş gücünü geliştirmeye yönelik “Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması” başlıklı proje kapsamında Keşan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda 16 Nisan 2015 tarihinde "Coğrafi İşaretlerin Önemi ve Ülke Ekonomisine Katkıları " konulu çalıştay yapıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, proje ile bilgilendirme konuşmasını Kırklareli Üniversitesi Öğr. Gör. Ali Çakır yaptı. Daha sonra Türk Patent Enstitüsünden Uzman Ceren Turgut "Coğrafi İşaretler" konusunda sunum yaptı.  Metro Toptancı Market Meyve ve Sebze Kategori Müdürü Birol Uluşan'ın "Coğrafi İşaretli Ürünler ve Metro" konusundaki sunumunun ardından Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök "Keşan'ın Coğrafi İşareti Keşan Satır Et" konusunda sunumunu gerçekleştirdi. Programın sonunda Le Meridien İstanbul Etiler Head Chef Erol Sarıdoğan "Yiyecek İçecek Sektöründe Kariyer Fırsatları” konusunda uygulamalı bilgilendirme ve sunum yaptı.

Program sonunda katılımcılara teşekkür ve katılım belgeleri Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selahaddin Uyulgan, Keşan Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlileri Nasıf Koyuncu, Özgür Altınel ve Keşan Lokantacı Kahveci Otelciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Çakmak tarafından verildi.

Tramep proje sorumlularından Nezih Yalabık teşekkür ve kapanış konuşmasını yaptı. Programdan sonra Le Meridien İstanbul İnsan Kaynakları görevlilerince Keşan Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerine çalışma ve staj imkanları ile ilgili bilgi vererek ön kayıt yapıldı. Metro marketler tarafından çalıştaydaki tüm katılımcılara ve dinleyicilere Coğrafi İşaretli "Gümüşhane Dut Kömesi (Pikola)" dağıtıldı.

Keşan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu Fuaye alanında konuklara ikramın ardından program sona erdi.

Bu içerik 21.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1111 kez okundu.