KEŞAN MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN ZİYARET

Üniversitemizin Keşan Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrenci ve öğretim elemanları, 10 Nisan 2014 Perşembe günü düzenledikleri Edirne şehir turu kapsamında ilk olarak rektörlüğümüzü ziyaret ettiler. Rektör Prof.Dr.Yener Yörük, makamında ağırladığı öğretim görevlileri Nasıf Koyuncu, Nursel Türksoy ve Özgür Altınel ile beraberindeki kırk kadar öğrenciye Edirne’nin mutlaka gezilip görülmesi gereken tarihî ve kültürel bir şehir olduğunu söyledi.

Rektörümüz, “dünyanın tacı” olarak adlandırdığı Selimiye Camii’nin önemli bir dünya mirası olduğunu ifade ederek diğer bir Mimar Sinan eseri olan Rüstempaşa Kervansarayı ile üniversitemizin ulusal ve uluslar arası birçok etkinliğine ev sahipliği yapan Ekmekçizade Kervansarayı’nın önemli tarihî yapılardan olduğunu anlattı.

Yener Yörük Hoca, üniversitemize bağlı olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin 1488 yılından bu yana tarihî değerlerini koruduğunu ve henüz Amerika kıtası dahi keşfedilmemişken burada Tıp Fakültesi ve insanları müzikle tedavi eden bir de psikiyatri hastanesi olduğunu sözlerine ekledi. Rektörümüz öğrencilere ayrıca, Edirne’nin köprüleri, Şükrüpaşa Tabyası ile Sarayiçi’nin yanı sıra üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi olarak hizmet veren ve Mimar Kemaleddin’in eseri olan tarihî gar binasını da görmelerini tavsiye etti.

Rektörümüz Yener Yörük, öğrenci ve öğretim elemanlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Bu içerik 10.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1857 kez okundu.