KARDİYO-ONKOLOJİ ÜNİTESİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Kardiyoloji bölümünde hizmete giren kardiyo-onkoloji ünitesinin açılışı, 23 Mayıs 2016 tarihinde yapıldı.

Açılışa, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj, Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Dekanlar, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Yalta, öğretim üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, hastanemizin birçok kamu hastanesinin sahip olmadığı imkanlara sahip olduğunu söyledi. Hastanemizin radyasyon onkolojisi bölümünde bulunan IMRT cihazı, patoloji bölümümüzdeki dijital laboratuvar ve kamudaki en gelişmiş genetik laboratuvarımızla dünyanın ve Balkanların sayılı kurumları arasında yer aldığımızı belirten Rektörümüz, ülkemizde kamuda “tek” olan kardiyo-onkoloji ünitemiz ile bu konumumuzun daha da güçlendiğini vurguladı.

 Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Trakya Üniversitesi Hastanesinin verdiği kaliteli hizmeti her geçen gün arttırdığını vurgulayarak, bu hizmetlerden dolayı Rektör Prof. Dr. Yener Yörük’e teşekkürlerini sundu.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Yalta ise, kanser tedavisinin insan vücudunda zararlı etkilerinin en çok görüldüğü organlardan birisinin kalp olduğunu belirtti. Bu nedenle, onkoloji hastalarının kalp sağlıklarının yakından takip edilmesi gerekliliğine vurgu yaparak, kardiyo-onkoloji ünitesinin hastaların yakından takiplerini sağlamalarına olanak tanıyacağını, aynı zamanda elde edilen verilerin de bilimsel arenada paylaşılabileceğini ifade etti.

Çocukluk çağından itibaren ortaya çıkabilecek herhangi bir kanser tedavisinin (radyoterapi, kemoterapi, cerrahi) muhtemel kardiyak yan etkilerinin erken tanı ve mümkün olan tedavisini yürüten bir bilim dalı olan kardiyo-onkoloji, kardiyolog, onkolog, pediatrik ve yetişkin hematologları ile diğer sağlık personelinden oluşan bir ekiple hizmet sunmaktadır. Modern tıbbın tüm olanaklarını kullanarak işbirliği içerisinde faaliyet gösterecek olan kardiyo-onkoloji ünitemiz, güncel uluslararası kılavuzlar doğrultusunda hazırlanmıştır ve Türkiye’de tüm üniversite ve kamu hastaneleri arasında “ilk” ünite olma özelliğine sahiptir. 
Bu içerik 23.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1778 kez okundu.