Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nin 1380 öğrencisinden Üniversitemize verilen 60 kontenjana 45 öğrenci yerleşmiş, 40 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 1 Profesör İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne atanmıştır. Bu yerleştirmelerde Üniversitemizin hiçbir isteği ve yetkisi olmamıştır.

Bu konuda ulusal bir gazetede çıkan, Üniversitemizden eski menfaatlerini sağlayamayan çıkar grubunun bir araya gelerek yaptırdığı kurgu habere tekzip yollanmıştır.

Yaratılmaya çalışılan bu olumsuz algı çabası; Edirne’mizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi, öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi, öğretim üyelerimizin bilimsel başarılarından başka amacı bulunmayan ve hiçbir yasadışı yapılanmanın odağı olmayan kurumumuzun çalışmalarına sekte vuramayacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü

Bu içerik 24.06.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 4934 kez okundu.